Bu haber kez okundu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başarılı Bir Operasyon Daha!
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanları tarafından Böbrek kanseri ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böbrek kanseri teşhisi konulan 61 yaşındaki H.A, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrullah Durmuşve Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Sevim tarafından hastanede yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Karın ağrıları olan 61 yaşındaki H.A, son 2 yıldır çeşitli hastanelere başvurmasının ardından şifayı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldu. Böbrek kanseri teşhisi konulan H.A’ya laparoskopik böbrek kanseri ameliyatı yapıldı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Emrullah Durmuş;  61 yaşında H.A. isimli hasta Üroloji Polikliniğimize sağ yan ağrısı ile başvurdu. Yaptığımız tetkikler neticesinde sağ böbreğinde 5 cm kitle olduğunu tespit ettik. Hasta, daha önce başka merkezlere başvurduğunu ve ameliyat olması gerektiğini ancak yüksek riskli olması nedeni ile ameliyatının yapılamayacağını belirtti.

Dr. Durmuş, Üroloji kliniğimizde laparoskopik radikal nefrektomi (böbreğin tamamen alınması) ameliyatını başarılı bir şekilde tamamen kapalı yöntem ile uyguladık. Eskiden olduğu gibi hastanın vücudunda 20-25 cm kesi yerine karnının içerisine 3 adet küçük delikten girerek böbreği kitle ile beraber tamamen dışarı aldık.

Üroloji Uzmanı Emrullah Durmuş, Hastanın bugün ameliyat sonrası 4.günü ve her şey istediğimiz gibi seyretmekte olup yarın taburcu etmeyi planlıyoruz. Bu tarz riskli ameliyatlar için hastalarımızın büyük merkezlere sevk edilmesine gerek olmayıp kapalı böbrek ameliyatlarının Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji kliniğinde başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi.

Dr. Durmuş, Bu ameliyatlar daha çok üniversite hastaneleri, eğitim araştırma hastaneleri gibi ekip olarak çalışan, üçüncü basamak hastane olarak tabir edilen yerlerde yapılıyor. Biz burada Siirt halkına hizmet ederek, halkın kendi şehrinde bu hizmete ulaşmasını sağladığımız için çok mutluyuz.

Ameliyatı yaparken meslektaşım Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Sevim’e ve hastane yönetimine teşekkür ederim. Daha öncede Siirt’te ileri teknik gerektiren ve yapılmayan birçok ameliyatı yaptık. Bu ameliyatı da yapmak bize nasip oldu. Umarım bu hizmetlerin devamını getirip, şehrimize faydalı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Böbrek kanseri ameliyatı olan 61 yaşındaki H.A, “Allah Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrullah Durmuşve Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Sevim'den razı olsun. Çok hastane dolaştım, şifayı bu doktorlarımızın elinde buldum.  Allah herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gg SF revadadda 12 ay önce