Bu haber kez okundu.

Sağlık-Sen, Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Protesto Etti
banner229

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen Siirt Şubesi tarafından, 9 Kasım’da devlet hastanesinde bir doktor ve bir ebeye yönelik gerçekleştirilen şiddeti kınayan bir basın açıklaması yapıldı.

Hastane girişindeki poliklinik servisi önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklamada bulunan sendika başkanı Vesim Eviz,Bilindiği üzere ülke genelinde olduğu gibi Siirt'te de Çalışanlarımıza yönelik şiddet her gün artarak devam etmektedir.

Hastanemizde 9 Kasım Cuma günü 1 doktor ve ebe arkadaşımıza fiili ve sözlü saldırı gerçekleştirilmiştir. Nerden bakarsanız haftada birkac kez beyaz kod verilmektedir.

Bu anlamda bugün bir kez daha bunu kınamak ve haklı tepkimizi göstermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. "Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Gecesini gündüzünü insanların hayati kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk.

Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız "Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans" kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize., sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı devletimize emanettir.

Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak hepimizin sorumluluğu altındadır. Çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar.

Güvenlik konusunda her türlü sürdürmeye çalışma teknolojik ve yapısal imkânlar seferber stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebin edilmeli, istihdam getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir. Bu bağlamda Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak, uzun mücadele ve çalışmalar sonucunda; SAĞLIK'TA ŞİDDETİN ÖNLENMESI YASASI KABUL EDİLDİ.

Sağlık çalışanlarına şiddete verilen cezaları artıran, sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla ilgili Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonunda kabul edilerek yasalaşmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet tutuklama nedeni sayılmıştır. Müzakerelerin ardından teklifin, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesini amaçlayan 24. Maddesi de onaylandı.

Buna göre sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanacak ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilecek. Cumhuriyet savcısı adli işlemleri yerine getirecek bu suçların soruşturmasında , kolluk tarafından müşteki, mağdur tanık olan sağlık personelleri ifadeleri iş yerlerinde alınacak.

Bu hükümler özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlar hakkında da uygulanacak. Bu yasa kapsamında bundan böyle vatandaşlarımızın hasta ve hasta yakınlarının daha hassas ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu vesile ile bu yasayı kendilerine açıklamış bulunmaktayız.

Sağlıkta şiddete hayır, pankartı açan sağlıkçılar, yapılan açıklamanın ardından etkinliği sonlandırdı. İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür'de şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, müdürlük olarak 7/24 saat sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

Sendika Başkanı Eviz ve beraberindekiler daha sonra, şiddete maruz kalan doktor ve ebeyi hastanede ziyaret ederek moral verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.