Bu haber kez okundu.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Doktorları Başarılı Ameliyatlara İmza Atıyor
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İsmet Güler  tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile hastalar hayata bağlanıyor.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İsmet Güler karında şişlik ve ağrı nedeniyle hasyaneye başvuran hastadan yaklaşık 15 cm myom çıkardı.

Karında şişlik ve ağrı nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyleyen Dr. İsmet Güler, yaptıkları muayenede hastanın karnında göbeğin üzerine kadar uzanan kitlenin mevcut olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Dr.Güler; “Ultrasonografide rahimden (uterus) kaynaklanan yaklaşık 15 santimetre boyutunda myomla uyumlu kitle saptadık. Hastaya Histerektomi ameliyatı planlayarak, ameliyat hazırlıklarını tamamladıktan sonra operasyona aldık. 2,5 saat süren başarı ile gerçekleştirdiğimiz operasyonla çıkarttığımız myomun ağırlığı 4 KG geldiğini söyledi. Hastamızı operasyondan 2 gün sonra sorusuz bir şekilde taburcu ettik.” diye konuştu.

Bu tip ameliyatların zor ameliyatlar olduğunu kaydeden Dr.Güler, kitlenin büyüklüğü nedeniyle karın içerisinde çalışma alanının dar olduğuna değindi.

Dr. Güler; “Özellikle daha önce karından ameliyat geçirmiş hastalarda daha sık olmak üzere kitlenin bağırsaklar, idrar yolları, mesane ve büyük damarlar gibi organlarla komşu olması ve bunlara yapışıklığı veya bunlarda anatomik olarak yer değişikliği yapması sık karşılaştığımız durumlardır.

Ayrıca myom ameliyatlarında açık cerrahide bile kanama riski de oldukça fazladır. Zor bir ameliyat olan büyük bir myomun Histerektomi olarak çıkartılmasında gösterdikleri çalışma için ekip arkadaşlarına teşekkür eden Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İsmet Güler böylesi ameliyatların her işte olduğu gibi iyi bir ekip çalışması gerektirdiğinin de altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.