Bu haber kez okundu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinin Cildiye Doktoru Ömer Özdemir Yoğun İlgi Görüyor
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesinin Cildiye branşında Dermatoloji (Cildiye) Doktoru Ömer Özdemir branşında sağlam teşhis ve tedavilerin yanında, Kozmetik Dermatoloji ile hastaların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Cildiye Uzm. Dr. Ömer Özdemir Medikal dermatoloji; sedef hastalığı, akne, rozasea (gül hastalığı) gibi cilt hastalıklarının tanısı ve tedavisiyle vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir, yaptığı açıklamada;  Hastalarımızın detaylı muayenesi teşhis ve tedavisi, tahlilleri, biyopsileri gibi tüm işlemler hastanemizde  eğitimli ve tecrübeli personelimiz, modern alanında en iyi cihazlarımız, kalite standartlarına uygun işleyişimiz ile birlikte yüksek hizmet kalitesi sunmaktayız.

Kozmetik Dermatoloji Nedir?

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir kozmetik Dermatoloji ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, Sağlıklı, parıldayan bir cilt görünümü hemen hemen herkesin hayalini kurduğu bir durumdur. Kozmetik dermatoloji; cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine yönelik işlemler uygulayan cildiye alanıdır.

Günümüzde giderek daha bilinir hale gelen kozmetik dermatoloji bölümünde kişilerin cildi ile ilgili mutsuz oldukları noktalar iyileştirilmeye çalışılır. Kozmetik dermatolojide uygulanan işlemler genellikle cerrahi kadar ağır operasyonlar değildir. Dermatolojinin bu alanında uygulanan prosedürler genellikle daha basit ve risksizdir.

Kozmetik dermatolojinin kapsamına giren durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt tonunun eşitlenmesi,

  • Kırışıklıkların giderilmesi,

  • Yüz ve vücuttaki kılların alınması,

  • Cilt altı yağ dokusunun azaltılması,

  • Cildin gençleştirilmesi,

  • Dövmelerin silinmesi,

  • Selülit tedavisi,

  • Akne ve akne izlerinin iyileştirilmesi.

Kozmetik Dermatolojide Uygulanan İşlemler Nelerdir?

Cilt görünümünü daha iyi hale getirmeye hedefleyen kozmetik dermatoloji, bu amaç doğrultusunda farklı işlemler uygular. Kozmetik dermatoloji uzmanlarının yaptığı uygulamaların bir kısmı şöyledir:

BOTOX ENJEKSİYONU

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir, Botulinum toksini enjeksiyonu, ciltteki kırışıklıkların azaltılmasını sağlayan bir işlemdir. Botulinum toksini, Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği bir maddedir. Bu toksin sinir kas kavşağında asetilkolin adı verilen ve kasların kasılmasından sorumlu olan maddenin salınımını durdurur. Kırışıklıklar, kasların tekrarlayan bir biçimde kasılması sonucu oluştuğundan botox enjeksiyonu geçici olarak kasların gevşemesini sağlar ve kırışıklık görünümünü azaltır. Botox, etkisini zaman içerisinde kaybettiğinden enjeksiyon işleminin belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir.

CİLT DOLGULARI

Dolgular, cildin daha genç görünmesi amacıyla yapılan işlemlerden biridir. Dolgular; ciltteki oyuk ya da çukur bölgelere, çizgilere ve kırışıklıklara uygulanabilir. Dolguların ciltteki etkisi hemen görülür. Dolgular için farklı maddeler kullanılabilir. Bu işlemde kullanılan maddeler şu şekilde listelenebilir:

  • Hyaluronik asit dolguları,

  • Sentetik kırışıklık dolguları,

  • Kolajen kırışıklık dolguları,

  • Hastanın kendi kanından veya yağından elde edilen otolog kırışıklık dolguları.

Hangi maddenin hangi bölge için daha uygun olacağı konusu, mutlaka doktora danışılmalıdır. Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir,Cilt dolguları daha genç bir görünüm kazanmanın yanı sıra daha belirgin yüz hatları için de kullanılabilir. Bu amaçla yapılan işlemlerden en sık olanları dudak dolgusu, çene dolgusu, elmacık dolgusu olarak sayılabilir.

EKSFOLİASYON TEDAVİLERİ

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir, Eksfoliasyon, cildin ölü derilerden arındırılması anlamına gelir. Ölü derilerin ciltte kalarak birikmesi, pek çok probleme yol açabilir. Cildin yenilenmesi için eksfoliasyon işlemi oldukça etkilidir. Cildin ölü derilerden arındırılmasında farklı yöntemler kullanılabilir:

  • Fiziksel Eksfoliasyon: Aşındırıcı özellikteki maddelerin cilt yüzeyine uygulanması ile ölü derilerden kurtulmayı sağlayan işlemdir.

  • Mikrodermabrazyon: Minik kristal yapıları içeren maddelerin sprey şeklinde cilt yüzeyine püskürtüldüğü prosedürdür. Mikrodermabrazyon ile kristaller, cildin orta yüzeyine kadar nüfuz eder ve bu sayede cildin üst yüzeyinde yer alan ölü tabaka etkili bir şekilde uzaklaştırılmış olur.

  • Kimyasal Peeling: Genellikle asidik yapıdaki kimyasal maddelerin cilde sürülerek eksfoliasyon yapılan işlemdir.

  • Lazer Tedavisi: Işık enerjisi kullanılarak yapılan bu işlem, bir yandan eksfoliasyon yaparken bir yandan da ciltteki kolajen üretimini uyarır.

YOĞUN DARBELİ IŞIK (INTENSE PULSED LİGHT, IPL) TERAPİSİ

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir,Farklı dalga boylarındaki, filtrelenmiş ışık ışınları ile uygulanan IPL terapisi, ciltteki kolajen üretimini uyaran bir prosedürdür. IPL terapisi pek çok cilt probleminin düzeltilmesinde etkili bir yöntemdir:

  • Yaşlılık lekeleri,

  • Çiller,

  • Doğum lekesi,

  • Varis,

  • Yüzdeki çatlamış kan damarları,

  • Gül hastalığı (rozasea),

  • Güneş lekeleri ,

  • Yüz, boyun, sırt, koltuk altı, bacak ve genital bölgelerdeki istenmeyen tüyler.

IPL tedavisi, lazer ile benzer bir yöntemdir. İki işlem arasındaki temel fark, lazerde tek dalga boyunda ışık kullanılırken IPL terapisinde farklı dalga boylarındaki ışık ışınları kullanılır. IPL terapisindeki ışınlar lazere göre daha hafif şekilde odaklandığından IPL, ciltte daha az hasara neden olur.

LAZER EPİLASYON

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Cildiye  Uzm. Dr. Ömer Özdemir,Lazer epilasyon toplumda giderek daha fazla tercih edilen bir işlemdir. Bu işlemde kıl köklerine konsantre lazer ışınları gönderilerek köklerdeki kıl uzaması geciktirilir, durdurulur. Lazer epilasyonun etkili sonuç vermesi için tekrarlayan seanslara ihtiyaç duyulur.

Kalıcı sonuca kaç seansta ulaşılacağı kişinin kıl yapısına ve hormonal durumuna bağlı olarak değişir. Lazer epilasyonda genellikle ilk seanslar daha yakın aralıklarla yapılırken süreç ilerledikçe seanslar arasındaki süre uzar. Lazer epilasyonda kıl yapısı ve rengine göre farklı özellikteki cihazlar kullanılabilir.

DÖVME SİLME

Kozmetik dermatologlar lazer ile dövme silme işlemi uygulayabilir. Dövme silme işlemi sonucu oluşabilen iz oluşumu, cilt dokusundaki değişimler, yanık veya diğer yaralar gibi yan etkilere kozmetik dermatologlar tarafından yapılan işlemler sonrasında daha az rastlanır.

Dövme silme işleminin kaç seans süreceği, ilgili dövmenin rengi, ciltte ne kadar derine nüfuz ettiği, ne kadar süredir ciltte olduğu gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Dövme silme işlemi pek çok kişide sorunsuz olarak uygulanabilir. Ancak bağışıklık sistemini zayıflatan sağlık sorunları olan kişiler, gebeler ve emziren kadınlar için dövme silme için uygun adaylar olmayabilir.

NON İNVAZİV YAĞ UZAKLAŞTIRMA

İnsanlar, belirli sayıda yağ hücresiyle doğar. Bu yağ hücreleri, kilo alındığında büyür ve şişer, kilo verildiğinde ise küçülür ancak hücrelerin sayısı değişmez. Non invaziv yağ uzaklaştırma işlemi soğuk, ısı, ultrason dalgaları veya çeşitli enjeksiyonlar kullanılarak yağ hücrelerinin öldürülmesi ile yapılır. Böylelikle vücuttaki yağ hücresi sayısı dolayısıyla da yağ miktarı azaltılır. Diyet ve egzersize rağmen istenmeyen yağlarından kurtulamayan kişiler için non invaziv yağ uzaklaştırma işlemi makul bir seçenek olabilir.

SKLEROTERAPİ

Bazı kişilerde uzun süre oturma gibi davranışlara, genetik faktörlere ve diğer bazı sebeplere bağlı olarak bacaklarda örümcek damarlar oluşabilir. Örümcek damarların görünümü, kişi için rahatsızlık verici olabilir. Bu durumda skleroterapi, tedavide etkili bir yöntemdir. Skleroterapide konsantre tuzlu su çözeltisi örümcek damara enjekte edilir. Bu enjeksiyon sonucu damar küçülür ve kaybolur. Özellikle küçük boyutlu ve yüzeysel örümcek damarların tedavisinde skleroterapi oldukça etkilidir.

MİKRO İĞNELEME (MİCRONEEDLİNG)

Mikro iğneleme; yaşlılık lekeleri, kırışıklık, çizgi, cilt dokusundaki eşitsizlik, çatlak gibi cilt problemlerinin iyileştirilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Bu işlemde küçük boyuttaki iğneler cilde batırılır. Batırma işlemi sonucu oluşu ciltte oluşan hasar, çeşitli mekanizmaları uyararak cildin yenilenmesini sağlayan yolakları harekete geçirir. Temel mantığında vücudun kendini yenileme mekanizmasını kullanan bu işlem, ciltteki kolajen ve elastin üretimini de artırır.

Cilt, vücudun en büyük organıdır. Dolayısıyla cilt sağlığını ihmal eden kişiler genel sağlığını da tehlikeye atmış olur. Cildin görünümü de kişinin yaşam kalitesine etki eden en büyük faktörlerden biridir. Hem sağlık hem de estetik açıdan bu denli önemli olan cilt ile ilgili bir problem varlığında sorun görmezden gelinmemeli, mutlaka bir dermatoloğa başvurmalıdır.

 Ayrıca Kozmetik Dermatoloji Kliniğimizde;

•        Dermatolojik cerrahi müdahaleler

•        Akne, Egzema, Vitilligo

•        Sedef Hastalığı

•        Saçkıran

•        Tırnak, Cilt mantar hastalıkları

•        Saçlı deri hastalıkları

•        Tırnak batması, nasır ve siğil tedavileri

•        Ürtiker (kurdeşen)

•        Prp

•        Dolgu

•        Botox

•        Mezoterapi

•        Kimyasal Peeling

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.