Bu haber kez okundu.

MULTİPARAMETRİK PROSTAT EMAR SİİRT EAH’DE UYGULANMAYA BAŞLANDI
banner229

Prostat kanserini tespit etmek için uygulanan transrektal prostat biyopsi işlemi öncesi şüpheli kanser alanlarının tespit edildiği Multiparametrik Prostat MR görüntüleme işlemi artık Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmaya başlandı.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mevcut 1,5 Tesla MR’daki gerekli teknik değişikliklerle bu tetkikin il şartlarında yapılması sağlandı.

Bu tetkikin ilimizde yapılmasıyla erken tanı, klinik anlamlı prostat kanseri vaka sayısında artış ve gereksiz biyopsi sayısında ise azalma olması öngörülüyor.

Sağlıklı 45 yaş üstü her erkeğin PSA baktırmak ve muayene olmak üzere üroloji kliniğine başvurarak taramadan geçmesiyle prostat kanserinde erken tanı şansı artacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.