Bu haber kez okundu.

Kapalı Yöntem İle Sağ Böbreğindeki Tümörden Kurtuldu
banner229

34 yaşındaki E.N sağ yan ağrısı şikayetiyle Özel Siirt Hayat Hastanesine başvurdu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinde Üroloji Doktoru Emrullah Durmuş tarafından yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alındı.

Sağ böbreğinde tümör olan E.N. isimli 34 yaşındaki hasta, özel Siirt hayat hastanesinde üroloji uzmanı Op.Dr.Emrullah Durmuş tarafından yapılan ve halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatı ile böbreğindeki tümörden tamamen kurtuldu.

Op. Dr. Emrullah Durmuş yaptığı açıklamada; eskiden böbrek tümörü nedeni ile başvuran hastaların karnında yaklaşık 30-35 cm kesi ile bu ameliyat yapılabiliyordu, ancak ülkemizde sınırlı sayıda merkezde yapılan ve 3 adet 1 cm’lik küçük deliklerden karın içerisine özel aletlerle girilerek hastanın vücudunda büyük kesilere gerek kalmadan yapılan laparoskopi denilen yöntem ile bizde hastamızda bu ameliyatı başarılı bir şekilde uyguladık.

Bu ameliyattan sonra hastanın vücudunda büyük kesiler olmadığı için daha az iz kaldığını, ameliyat sonrası kanama miktarı daha az olduğunu ve hastanın hastaneden taburcu olma süresi çok daha kısa süreye düştüğünü ifade eden Durmuş, hastanın bugün ameliyat sonrası 2.gününde durumunun gayet iyi olduğunu ve  yarında taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.