Bu haber kez okundu.

İbn-i Sina  Hastanesinden Kadınlara "Aile İçi Şiddet" Konulu Seminer Verildi
banner229

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi, Gazi İlkokulunda okuyan öğrenci velilerine yönelik ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Öfke Kontrolü’ konulu bir seminer verildi.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi, Psikologu Nazlı Aparı’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere kadınların ilgisi yoğundu.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Psikoloğu Nazlı Aparı, öfkenin istenmeyen sonuçlar veya karşılanmayan beklentiler sonucunda oluşabilen bir duygu olduğunu belirterek, “Öfke kontrol edilebildiği müddetçe doğal bir duygudur ancak kontrol edilmediğinde şiddete dönüşmesi an meselesidir. Saldırganlık da bunun sonucunda ortaya çıkan davranıştır” diye konuştu.

Aparı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öfke kontrol edilemez değildir. Öfkelendiğinizi fark ettiğinizde, size en uygun davranış tekniğini kullanmaya ve kendinize ‘ben neden sinirlendim’ diyerek asıl düşüncenizi bulmaya çalışın. Unutmayalım ki öfke, başkasının bize yaşattığı değil, bizim sahip olduğumuz bir duygu.

Öfkenin sorumluluğunu üzerimize alıp sebebini arama yollarına gittiğimizde, öfke kontrolü yolundaki en önemli adımı atmışız demektir.” Öfke kontrolünü sağlamanın yollarını da anlatan Nazlı Aparı, öfkenin altında yatan gerçek düşüncenin tespit edilmesi, bulunulan ortamın terk edilmesi, birkaç dakika düşündükten sonra konuşulması gerektiği, açık havada yürüyüş yapılması, egzersiz yapılması, dikkatin başka şeylere çevrilmesi, rahatlama ve farkındalık oluşturmak, soğukkanlı ve sakin davranmanın önemli olduğunu kaydetti.

Kadınların sorularını da cevaplayan Nazlı Aparı, öfke ve hastalıkların vücuttaki etkilerini, öfkeyi kontrol etme şekilleri ve tedavi yöntemleri konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi.

Sunum sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak eğitim sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.