Bu haber kez okundu.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir'in Su İle İlgili Basın Açıklaması
banner229

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir yaptığı açıklamada; 17.01.2016 pazar günü bazı sosyal medya hesaplarında ilimizin içme suyuna zehir katıldığı iddiası ortaya atılmış ve bu iddia kısa sürede yayılarak birçok vatandaşımızı tedirgin eder hale gelmiştir.
 Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu iddiayı duyar duymaz şehrimize içme suyu dağıtan ana depodan Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubemiz ekiplerince iki adet numune alınmıştır. Numunelerden birisi ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarında kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan analiz edilmiş ve yapılan kimyasal analizlerimizde verilerin normal aralıklarda olduğu tespit edilmiştir.
 Söz konusu riskin ne olduğunu bilmediğimiz bir zehir olması sebebiyle alınan su numunesinin diğer örneği bağlı olduğumuz ve daha ayrıntılı analizler yapabilen Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuvarına eş zamanlı olarak gönderilmiştir. Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan analiz sonuçları da İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak rapor edilmiş, alınan su numunesinin kimyasal analiz sonuçlarının normal içme kullanma suları için olması gereken aralıklarda olduğu tespit edilmiştir.
Sonuç olarak yapılan analizler neticesinde ilimiz şebeke suyunun, bugün için içme ve kullanma suyu olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığı tespit edilmiş olup Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak şebeke sularımıza yönelik düzenli olarak yaptığımız kontrol ve denetim izlem analizlerimiz de devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

Dr. Bahadır ÖZDEMİR

Halk Sağlığı Müdürü

Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.