Bu haber kez okundu.

Doç. Dr. Akın Önder Bağırsak Kanseri Ameliyatını Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirdi
banner229

İlimizde Bağırsak Kanseri Ameliyatı Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Başarı ile gerçekleşen ameliyata ilişkin bilgi veren Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder, 68 yaşında erkek hastanın; kanama şikayeti ile başvurduğunu, Hastaya 2 ünite kan takarak, Genel durumu toparlayınca hastaya önce endoskopi ve kolonoskopi yapıldı.

Bu işlemler sonucunda bağırsakta tümör tespit edildi. Hastamıza hastalık ve tedavisi hakkında bilgi verdik. Operasyonun risklerini anlattık. Hastanemizin bu ameliyat için yeterli ekipmana ve donanıma sahip olduğu söyledik. Ameliyata karar verildi. 2 saat süren ameliyat, başarılı bir şekilde sonlandırıldı. Ameliyat sırasında veya sonrasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Doç. Dr. Akın Önder; hastayı sağlıklı bir şekilde taburcu ettiklerini dile getirdi.

“68 YAŞINDA YENİDEN DOĞDUM”

Tek bir ameliyatla hastalığından tamamen kurtulmanın çok büyük rahatlama sağladığını söyleyen 68 yaşındaki hasta, “Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrasında 68 yaşımda yeniden doğdum diyebilirim. Ayağa kalktım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyatı gerçekleştiren Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder’e ve ekibine teşekkür etti.

KALIN BAĞIRSAK KANSERİNDE AMELİYATI LAPAROSKOPİK YAPILABİLİYOR

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder, Günümüzde pek çok sağlık sorununun tedavisinde tıpta gelişen yeni yöntemler sayesinde daha başarılı sonuçlar alınıyor. Bu sağlık sorunları arasında yer alan kanser türlerinin tedavisinde kullanılan kapalı yöntemler,  hastalara daha uzun ve kaliteli bir yaşam fırsatı verebiliyor.

Kadın ve erkeklerde can kaybına neden olan kanser türleri arasında üçüncü sırada yer alan ve sıklıkla 50 yaş üstü kişilerde görülen kalın bağırsak kanserine artık gençlerde de rastlanıyor. Kalın bağırsak kanserinin gençlerde görülme nedeni kötü çevresel koşullar ve genetik faktörlerin yanı sıra tanı yöntemlerindeki gelişmeler olarak görülüyor.

Kanserle mücadelede büyük bir avantaj sağlayan erken tanı sayesinde tedavide başarı şansı çok daha fazla oluyor. Kalın bağırsak kanserlerinin tedavisinde kapalı cerrahinin yaygın olarak kullanılması ve bu alanda yaşanan gelişmeler kanserli kişilere daha uzun ve kaliteli yaşamın yolunu açıyor.

TÜMÖR TAMAMEN TEMİZLENİYOR

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder, Kalın bağırsak kanseri tedavisinde bağırsaktaki tümör ile birlikte hastalığın yayılabileceği lenf bezlerinin ve başka organlara tutulma varsa kanserli dokuların tamamen çıkarılması gerekiyor. Tümör ve çevre dokuların temizliğinin tamamen yapılmasının ardından zamanla tekrarlama olasılığı da en aza iniyor. Kanserin evresinin en iyi bu şekilde tespit edilmesi sayesinde, gereken diğer onkolojik tedavilerde daha etkin sonuçlar alınabiliyor.

YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder, Kalın bağırsak kanserlerinde genellikle cerrahi yapılması gerekiyor. Kişiye ve kanserin durumuna göre açık ve kapalı cerrahi yöntemlerinden biri seçiliyor. ABD Ulusal Verileri 2009-2012 arasında yapılan tüm kalın bağırsak ameliyatlarının yüzde 52’sinin açık, yüzde 46’sının laparoskopik ve yüzde 2’sinin robotik yöntemlerle yapıldığını gösteriyor.

AÇIK VE KAPALI AMELİYAT ARASINDAKİ FARKLAR

Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doçent. Dr. Akın Önder, Geçmişte kalın bağırsak kanseri ameliyatlarında kişinin karın bölgesinde 40-50 cm’lik kesiler açılıyordu. Kişinin duyduğu acı daha fazla oluyor, hastanede kalma süresi uzun oluyordu. Günlük yaşama dönmek daha fazla zaman alıyordu.

Komplikasyon oranı da daha fazla olan açık cerrahide, hastaların yaklaşık yüzde 10’unun ileriki yıllarda ameliyat yeri fıtığı ve yapışıklığa bağlı bağırsak tıkanıklığı nedeniyle tekrar ameliyat edilmesi gerekiyordu. Oysa bugün, laparoskopik cerrahi, tek port (tek delikten) cerrahi ve robotik cerrahi gibi kapalı yöntemler karında açılan 2-3 cm’lik küçük kesilerle yapılıyor.

Hastanede yatış süresini belirgin şekilde azaltan kapalı yöntemler sayesinde kişiler çok daha az ağrı duyuyor ve ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantılarına dönebiliyor. Estetik görüntü çok iyi olduğu gibi ameliyatlardan sonra fıtık ve bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlara da çok nadiren rastlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.