Bu haber kez okundu.

Covid-19 PCR Laboratuarı, Hizmet Vermeye Başladı
banner229

Siirt  Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinden kurulan ve covid 19 testlerinin yapıldığı laboratuar hizmet vermeye başladı.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada laboratuarda 3 mikrobiyoloji uzmanı ve 10 laborantın görevlendirildiği belirtildi. Açıklama da şöyle denildi “Bütün dünyayı etkisi altına alan covid 19 konusunda vatandaşlarımızın sağlığını korumaya ve salgını önlemeye yönelik olarak yaptığımız çalışmalar artarak devam etmektedir.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde covid 19 testlerinin yapıldığı PCR laboratuarının hizmete girmesi ile birlikte test sonuçları aynı gün içerisinde verilmektedir. Laboratuvarımızın günlük test kapasitesi 600 dür.

Doktorlarımızın gördükleri semptomlar ışığında uygun görülen vatandaşlarımızın numuneleri alınmakta ve aynı gün içerisinde değerlendirilmektedir.

Bu güne kadar  18.247  adet test yapılmıştır. Bu rakamları göz önünde bulundurduğumuzda faaliyete geçen laboratuarımızın günlük kapasitesinin yeterli olduğu ortaya çıkmaktadır.” Denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.