Bu haber kez okundu.

AİLE HEKİMLERİ VE HEMŞİRELER İŞ BIRAKIYOR!
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği Yönetim kurulu aldığı kararla 16 Ağustos ve 27 Ağustos günlerinde federasyonun aldığı karara uyarak 1’er gün iş bırakacak ve ASM’leri kapatıyor.
Siirt Aile Hekimleri DerneğindenYapılan yazılı açıklamada; Değerli halkımız; pandemi döneminde dünyanın her yerinde doktorlar, hemşireler ve sağlıkçılar ödüllendirilirken maalesef ülkemizde yeni yayımlanan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları cezalandırılmaktadırlar. Bazı bürokratlarca Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Sağlık Bakanımıza yanlış bilgi verilerek bu yönetmeliğin yayımlandığını düşünmekteyiz.

Yeni yönetmelikle iş güvencemiz yok edildiği gibi, cezalar arttırılmış ve maaşlarımızda bundan sonra her ay yüzde 10’luk bir kesinti yapılmasına karar verilmiştir. Bu pandemi döneminde yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan binlerce hastayı ASM’lere çağırmamız, onları daha sonra birçok tetkik için hastanelere yönlendirmemiz şart koşularak, adeta bu pandemide hem halk sağlığını tehlikeye düşürmemiz istenmiş hem de bizden yapılması imkansız izlemler talep edilerek meslek onurumuz zedelenmiştir.

Birçok basın organlarında gerçeği yansıtmayan “Aile Hekimlerine Maaş + Ek Ödeme” gibi yanlış haberler yaptırılarak da bizimle adeta alay edilmiştir.
Ülkemizde 2006 yılında pilot illerde, 2010 yılında da tüm ülkede faaliyete geçen aile hekimliği sistemi sağlık alanında ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinden biri yapmışken, bebek ve çocuk aşılama oranlarımız %97’leri bulmuşken, anne ve bebek ölümleri her geçen gün azalırken, maalesef bazı art niyetli kişilerce devletimizin sağlık alanındaki bu başarıları doktorlar ve hemşireler küstürülerek bitirilmek istenmektedir.
Hatta aile hekimliği sisteminden tekrar eski sağlık ocağı sistemine dönüşün konuşulduğunu duymaktayız.
Tüm bunlar bizi rahatsız ettiği gibi, haklarımızın çiğnenmesine de asla sessiz kalamazdık. Bu münasebetle sesimizi duyurmak ve yapılan bu haksızlığa karşı çıkmak adına anayasamızın güvencesinde 16 Ağustos ve 27 Ağustos günlerinde federasyonumuzun aldığı karara uyarak 1’er gün iş bırakacak ve ASM’leri kapatacağız.
Yalnız; Siirt’imizin aşılamadaki düşük oranları bizi üzdüğünden yeni yönetmeliğe tepki olarak ASM’leri kapatacağımız gibi, Siirt Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu olarak insiyatifimiz doğrultusunda doktorlarımız ve hemşirelerimiz sahada Pandemi ve Aşı çalışmalarına gönüllü olarak katılacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.