Bu haber kez okundu.

5 Yaşındaki Çocuk Hastaya İlk Defa Laparoskopik Nefrektomi Ameliyatı Yapıldı
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji polikliniğine başvuru yapan H.K isimli hastanın daha önceden sol böbrek taşı ameliyatı olduğu ve aynı böbrekte çürüme (fonksiyon kaybı) olduğu için tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları geçiren 5 yaşındaki çocuk hastaya kapalı yöntemle böbrek alınması (Laparoskopik nefrektomi) ameliyatı başarılı bir şekilde uygulandı.

Üroloji Uzmanı Dr. Fesih Ok, Polikliniğimize başvuran H.K isimli 5 yaşındaki çocuk hastamıza yapılan tetkikler sonucunda böbreğinin birinin çalışmadığı tespit edildi ve hastaya Laparoskopik Nefrektomi ameliyatı başarıyla uygulandı. Hastamız ameliyat sonrası ikinci günde problemsiz bir şekilde taburcu edildi.

Siirt ilimizde daha önce erişkin hastalarda yapmış olduğumuz Laparoskopik Nefrektomi operasyonunu çocuk bir hastada ilk kez uyguladık. Kapalı olarak yapılan bu operasyonda karın bölgesine üç ayrı noktadan giriş yapılıp bu sisteme özel uyarlanmış ince aletlerle operasyon gerçekleştirilmektedir.

Bu şekilde yapılan kapalı ameliyatlar hastanede yatış süresi ve kanama miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Bununla birlikte açık operasyonlardaki gibi büyük bir kesi yapılmadığı için fıtık riskini de azaltıp kozmetik olarak ta hastalara ciddi bir konfor sağlamaktadır. Dedi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selahattin Vural da Laparoskopik Nefrektomi ameliyatını gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Dr. Fesih Ok’a gerçekleştirmiş oldukları başarılı ameliyat için tebrik ederek, “Günümüzde yapılan ameliyatlarda hastanın konforu, ağrısının az olması, çabuk ayağa kalkabilmesi ve enfeksiyon riskinin az olması ön planda tutulan durumların başında gelmektedir.

Hastanemizde ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Siirt’i sağlık alanında en üst seviyelere çıkarma adına gereken tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.