Bu haber kez okundu.

46 Yaşındaki Hasta Şifayı Özel Siirt Hayat Hastanesinde Buldu
banner229

46 yaşında tedaviye cevap vermeyen şiddetli rahim kanaması olan hasta şifayı Özel Siirt Hayat Hastanesinde buldu. Kapalı yöntem rahim alma ameliyatı olan laparoskopik histerektomi ile bir günde sağlığına kavuşan 46 yaşındaki hasta bir gün sonra yürüyerek eve gitti.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanı Dr. Recep Bayraktar, hastanın aşırı şiddetli şekilde kanama ve rahimde parça şikayetiyle kendilerine başvurduğunu ve ameliyat olarak bir günde ayağı kalktığını söyledi.

Bayraktar, "Daha önce de birçok yere başvurmuş, ancak açık ameliyatla rahminin alınabileceği kapalı ameliyatla imkanın olmadığı söylenmiş. Biz de burada hasta konforunu sağlamak için, kapalı ameliyat kararı verdik. Çünkü açık ameliyatta hem hastanın ciddi anlamda ağrıları oluyor hem de hastanın eve dönüş süresi uzayarak aşırı kanama olarak hastada bağırsak problemleri de olabiliyor. Onun için biz bu hastada her ne kadar yapışıklık olsa da kapalı ameliyat olan laparoskopik histerektomini yapmaya karar verdik.

Karnın içerisinde ameliyat yaptığımızda ciddi anlamda yapışıklıkları vardı. Bu yapışıklıklara bağlı şikayetleri de artıyordu. Biz ilk önce bu hastada endometriozis çikolata yapışıklıkları tamamen yaktık daha sonra rahimi kapalı ameliyatla aldık. Rahim ameliyatı yaparken mümkün olduğu kadar hastanın dokularına zarar vermeden çıkardık. Şu anda açık ameliyata geçmeden kapalı olarak başarılı bir şekilde ameliyatını yaptık. Hasta bir gün sonra hemen ayağı kalktı.

Kapalı ameliyatın avantajı kanaması en az olan, çok konforlu ve eve dönüş süresi çok kısa olan ameliyattır. İltihap yara enfeksiyonu gibi problemlerde olmuyor o yüzden bizim için kapalı ameliyat yapmak çok konforlu.

Kapalı ameliyatı yapmanın kısıklıkları var sabırlı, teknik ve tecrübeli ekiple bu ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşir. Hastamız bir gün sonra sağlıklı bir şekilde evine dönüyor, hiçbir ağrı olmadan yürüyerek evine gidebiliyor" dedi.

46 yaşındaki hasta  ise tedavi için birçok yere gittiğini dile getirerek, " Bizi Recep hocaya yönlendirdiler, çok iyi bir doktor. Biz de tavsiyeyle Recep hocaya geldik, bütün doktorlar açık ameliyat istedi, Recep hoca tek kapalı ameliyat yapacağını söyledi. Kapalı ameliyat olarak bir günde ayağı kalkmam mümkün olacak, Allah'a şükür ameliyatımız çok başarılı geçti, çok iyiyiz ve çok memnunuz. Bugün de taburcu oluyoruz, herkese tavsiye ederiz" diye konuştu.

LAPAROSKOPİK AMELİYATLARIN AVANTAJLARI:

 • Cildinizde estetik açıdan sizi rahatsız eden iz bırakmaz.

• Hastanın iyileşme, toparlanma ve hastanede kalış süresini kısaltır.

• Karında ve ameliyat bölgesinde hasar minimumdur.

• Karın içinde operasyona bağlı olarak oluşan yapışıklıklar, kapalı ameliyatlara oranla çok daha azdır.

• Karın içinde en zor bölgeler rahatlıkla görülebildiğinden, tedavide başarı oranı daha yüksektir.

• Özellikle kısırlık tedavisi için tercih edilmesi, oluşabilecek enfeksiyon, yumurtalıkların zarar görmesi, ve yapışıklık oluşumunu ekarte eder.

• Kısa sürede günlük aktivitelerinizi yapabilmenizi ve işe başlamanızı kolaylaştırır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.