Bu haber kez okundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Siirt Üniversitesinin Başarısı ile Övünüyoruz.”
banner229

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile Kırgızistan’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda hem serbest hem grekoromen stilde dünya şampiyonluğu kazanan Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Atalay Aydemir ve antrenörü Mehmet Naim Dildirim’ı makamında ağırladı.

Dünya şampiyonu öğrencimiz Atalay Aydemir’in antrenörü Mehmet Naim Dildirim kabulde şampiyonluk kemerini ve madalyasını Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’a sundu.
Öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Özvar, öğrencimize yarışmaya nasıl hazırlandığını ve yarışma esnasında neler hissettiğini sordu.

Siirt Üniversitesi Öğrencisi Atalay Aydemir, günde 2’şer saat süren iki veya üç antrenman yaptığını anlatması üzerine Özvar, yetenek kadar çalışmanın da önemli olduğuna işaret etti.
Özvar, “Yani çalışma yeteneği geçer. Her alanda büyük bir emek lazım, devamlı meşgul olmanız gerekiyor. Hele siz artık sporu profesyonel boyutta yapıyorsunuz. Rakipleriniz ne kadar çalışıyorsa en az onlar kadar çalışmanız lazım.” dedi.

"Siirt Üniversitesinden Dünya Şampiyonu Çıkması Güzel Bir Başarı Hikayesi"

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan dünya şampiyonu bir sporcu çıktığını, bunun güzel bir başarı hikayesi olduğunu dile getiren Özvar, Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak ve antrenörlere de teşekkür etti.

Özvar, “Biz bu başarı hikayesiyle övünüyoruz. İyi ki böyle üniversitelerimiz var, iyi ki böyle sporcularımız var. Arzumuz, temennimiz odur ki Atalay gibi gerek Türkiye ölçeğinde gerek dünya ölçeğinde başarılı sporcular çıksın, bizler de onları destekleyelim.
Üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz okusunlar, yüksek tahsillerini tamamlasınlar, profesyonel spor hayatları sona erdikten sonra aynı hocaları gibi öğretim üyesi olarak, öğretim görevlisi olarak devam etsinler.” ifadelerini kullandı.

"Siirt Üniversitesi Adını Her Alanda Başarı ile Duyurmaya Devam Ediyor"

Kabulden duyduğu memnuniyeti dile getiren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak “Siirt Üniversitesi akademik kadromuz ve öğrencilerimiz bilimsel çalışmaların yanı sıra sportif başarılarla da Üniversitemizin adını duyurmaya devam ediyor. Üniversitemizin adının başarılar ile anılması için Rektörlük olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.

Bugün de burada YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar’ın bizleri ağırlamasından dolayı çok mutluyuz. Dünya şampiyonu öğrencimizin başarısından dolayı da gururluyuz. Sporcular bazen sahada bazen minderde duydukları alkış sesleri ile motive olurlar, YÖK başkanımızın kabulü de bizleri en az bu kadar motive ederek gelecekteki başarılarımız için sorumluluk yüklemiştir.” diyerek teşekkürlerini sundu.

"Hedefimiz Olimpiyat"

İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan öğrencimiz Atalay Aydemir’in antrenörü Mehmet Naim Dildirim ise “Öğrencimizin yüzümüzü kara çıkarmayıp şampiyonluk kemeri ve madalyası ile dönmesinden dolayı gurur duyuyoruz.” diyerek hedeflerinin olimpiyat olduğunu ifade etti.

Kabul, şampiyonluk kemerini ve madalyası ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.