Bu haber kez okundu.

Yeni Baro Yönetimi Basınla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt Barosu’nun yeni yönetimi basınla tanışma toplantısı düzenledi.  Kahvaltıda avukatlar ve basın mensupları karşılıklı istişarelerde bulundu.Bir kafeteryada düzenlenen kahvaltılı toplantıda Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin baro olarak amaçlarını anlattı.

Kendilerinin bir siyasi parti olmadıklarını bir STK olduklarını ifade etti. Bir STK olarak toplumun her kesimine ulaşmak istediklerini belirten Alptekin toplumun her kesimine ulaşmada basının desteğini almak istediklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi,

Hukukun üstünlüğünün var olmasında en büyük rol, hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemidir. Yargı sistemi ve mensuplarının en önemli önceliği; her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmak, bağımsızlık ve tarafsızlıklarını korumak olmalıdır. Yargı organlarının herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır.

Halkın, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Yine güvenilir yargının vazgeçilmez koşullarından biri etkili bir savunma gücünün varlığıdır. Adaletin temeli savunmadır, bunu sağlayan da avukatlardır. Avukat; yetkilerini hakka hizmet yolunda kullanan, yalnız yasanın ve vicdanının sesini yükselten kişidir.

Toplumun bir arada yaşamasını sağlayan en önemli unsurun adalet olduğunun farkındayız. Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır. Siirt barosu olarak dil, din ve siyasi farklılıkları bir arada barındıran bir şehrin STK‘sı olduğumuzun farkındayız.

Bu noktada hiç bir ayrım gözetmeksizin her kesimden mağdurun, mazlumun sığınağı olan bir baro olacağız. Bu nedenledir ki diyaloğa, etkileşime ve bir çok kurum, kuruluşla ortak çalışmalara önem vereceğiz. Hak ihlalleri noktasında hukuki duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz.

Hukukun üstünlüğüne, adil yargılanma hakkına, yargı bağımsızlığına, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız.” Kahvaltıya baro yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.