Bu haber kez okundu.

Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu’nun “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Vali Hacıbektaşoğlu mesajında;“Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, 108. Yıldönümünü idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde güç dengelerini değiştiren bir dönüm noktası aynı zamanda tüm cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve saygıyı, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.
İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham veren kahraman askerlerimizin iman ve azmi, aziz milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez.” dedirtmiştir.
Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını, Aziz Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.
Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet edilen mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutlu vatanı, bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.
Zaferin 108. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”
Osman HACIBEKTAŞOĞLU
Vali/Belediye Başkan V.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.