Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Kızılkaya, mesajında 19 Mayıs 1919’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk ve en önemli adım olduğunu belirterek, bu anlamlı günü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti.
“19 Mayıs, milletimizin şahlanışıdır”
19 Mayıs tarihinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin işgal güçlerine karşı verdiği onurlu mücadelenin simgesi olduğunu vurgulayan Kızılkaya, “106 yıldır, ilk günkü aşk ve heyecanla yanan bu meşale, millet hafızamıza kazınmış, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır.” dedi.
“Gençler geleceğimizin teminatıdır”
Mesajında gençlere özel bir yer ayıran Vali Kızılkaya, “Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz siz gençlersiniz. Sizlere olan güvenimiz tamdır.
Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ sözleriyle sizlere emanet etmiştir.” ifadelerini kullandı.
Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının önemine de dikkat çeken Kızılkaya, ortak geçmişten alınan güçle daha aydınlık bir geleceğe emin adımlarla yürüneceğini belirtti.
“Sizleri seviyor, güveniyor ve gurur duyuyoruz”
Gençlere hitaben “Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.” diyen Kızılkaya, mesajını şu sözlerle tamamladı:“Bu duygularla; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; tüm Siirtli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum.”