Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, 2022 Yılını Değerlendirdi
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, İlimizde görev yapan gazeteciler onuruna düzenlenen etkinlikte, hem gazeteci meslektaşlarımızı kutladı, hem de 2022 yılında gerçekleştirilen çalışmaları özetledikten sonra 2023 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili geniş bir bilgilendirme yaptı.

Siirt Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mecit İlhan,Kadir Yıldız yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat,Başkan Danışmanı M. Şefik Erden ve yatırımcı kurumların il müdürleri katıldı.

Sözlerine, gazeteci meslektaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutlamakla başlayan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 2022 yılının sona erdiği ve yeni bir yılın idrak edildiği haftanın içinde bulunulması açısından İlimizde 2022 yılında yapılan çalışmaları özetleyerek anlattıktan sonra, 2023 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili geniş bilgiler verdi.

2022 yılının, İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar açısından çok verimli bir yıl olduğunun altını çizen Vali Hacıbektaşoğlu, yapılan işler arasında Hazret-i Fakirullah (Güres) Caddesinin yeniden dizayn edilmesini,  Millet Bahçesini, kentsel dönüşüm etkinlikleri çerçevesinde yapılan çalışmaları, Siirt-Kurtalan-Batman, Siirt-Şirvan-Pervari, Siirt-Eruh-Şırnak yollarında yapılan çalışmaları, işsizlik sorununun çözümlenmesi amacıyla Organize Bölge Sanayiinin genişletilmesi için yapılanları, Şehrimizin tekstil kenti olması açısından yapılan ve yapılacak olanları, Şeyh Hasan’a ait vakıf arazinin, Şehrin canlı bir ticaret merkezine dönüştürülmesi için yürütülen çalışmaları anlattı.

Siirt Belediyesinin şehir içi seferleri rahatlatmak açısından 11 otobüsü daha hizmete soktuğunu belirten Vali Hacıbektaşoğlu, amacımız, belediye otobüslerinin girmediği mahalle, cadde, bırakmamaktır, dedi.

Ilısu Barajının yapılmasından sonra kentle irtibatları kesilen köylerin yeniden ilçelerine ve il merkezine en sağlıklı şekilde bağlanmaları açısından yollara kavuşmaları için yapılan çalışmaları anlatan Vali Hacıbektaşoğlu, bu sayede köylülerin sıkıntılarının giderilmesi yanında, ilçelere hareketlilik kazandırılacağının vurgusunu yaptı. 
Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacibektaşoğlu sinevizyon eşliğinde 2022 yılında yapılan yatırımları ve 2023 yılında yapılacak yatırımları anlattı.
TAMAMLANAN YATIRIMLAR

Güres Caddesi yenileme faaliyetleri kapsamında 26.000 m²’lik alanda çalışmalar yapılmış, mevcut yeşil alan 1.685 m²’den 2.260 m² ye çıkarılmış olup, sert zeminler ise granit, bazalt, ve diabaz taşlarıyla kaplanmıştır. Seçilen bu doğal taşlarla oluşturulan caddeye özgü döşeme deseni, yaya hareketini yönlendirici olarak tasarlanmıştır. Altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşturulan caddemizin genişliği 30, uzunluğu ise 800 metredir.

MİLLET BAHÇESİ

Toplam 27.000 m² alan üzerinde yapımı tamamlanan Siirt Millet Bahçesi’nin yüzde 80’i yeşil alan olup, içerisinde; koşu parkuru, çocuk oyun alanları, kitap okuma alanı, mescit, kafeterya, kamelyalar ve oturma bankları bulunan modern bir sosyal yaşam alanı haline getirilmiştir.

MODERN MEZBAHANE BİNASI

İlimizde ilkel yöntemlerle, denetimsiz ve hijyene uygun olmayan ortamlarda yapılan kesimler modern mezbahanemizin devreye girmesi ile sona ermiştir. Siirt halkının sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için inşa edilen Avrupa Birliği Standartlarındaki mezbaha binasında; yapılan kesimden karkasın tartılışına kadar her işlemin kamerayla izlenebildiği tesis, günde 100 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahiptir. Ayrıca zabıta ekiplerimizce kasaplara yönelik sıkça denetimler uygulanmakta olup, et teşhiri yapan kasaplar uyarılmış, tembih ve yasaklara uymayan kasaplara kabahatler kanundan cezai müeyyide uygulanmıştır.

İTFAİYE BİNASI

6 adet kapalı itfaiye otoparkı olan, personelin dinleme, eğitim, spor, yemekhane ve benzeri tüm ihtiyaçlarını karşılayan kompleks yapıdan oluşmaktadır. Yapım çalışmaları tamamlanarak hizmete açılmıştır.

YENİ İLÇE OTOGARI

İlimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali karşısında belediyemiz tarafından Çevre il, ilçelere yönelik ulaşımlarını kolaylaştırmak, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla inşa edilen ilçe otogarının hizmete girmesiyle kentin çarşı merkezinde ki trafik yoğunluğu ciddi şekilde azalmış ve birçok yeniliğin düşünüldüğü yeni ilçe otogarında konfor ve nezih ortam ile vatandaşlarımızın hizmet sunulmuştur.

KIZLAR TEPESİ PARKI

Haziran 2021 yılında yapımı tamamlanan Kızlar Tepesi Parkı, 42 dönümlük arazi üzerine kurulmuş olup; gölet, amfi tiyatro, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, macera parkı ve sosyal tesisleri ile hizmete girmiştir.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI

Kentin il merkezinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında; Eski Emniyet Binası ile Eski Adliye Binası yıkılarak söz konusu alan 4.870 m²’den, 12.000 m²’lik alana çıkarılmıştır.

TRAFİK EĞİTİM PARKI

Kadın Yaşam Merkezi bahçesinde çocuklara trafik eğitiminin verilmesi ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik 4700 m²’lik alan içerisinde; amfi, çocuk oyun alanları ve yeşil alanların olduğu, Trafik Eğitim Parkı hizmete girmiştir.

SEMT PAZARLARI

Şehir merkezinde büyük bir sorun olan seyyar satıcı, pazarcı ve köy ürünleri satıcılarına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, üç ayrı noktada faaliyet gösterecek olan kapalı semt pazarları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

HALK EKMEK PROJESİ

 Siirt Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile meslek öğrencileri tarafından üretimi yapılan halkın düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak üzere İlimizde farklı noktalarda halk ekmek satış noktaları kurulmuştur. 8 farklı noktada kurulan halk ekmek büfelerinin sayısını yakın bir zaman içerisinde 13’e çıkartılması planlanmaktadır. Günlük üretim kapasitesinin de 6 binden 10 bin’e yükseltilmesi hedeflenmektedir.

FİDANLIK VE LASTİK PARK

Kooperatif Mahallesinde bulunan 4750 m2’lik alana sahip eski fidanlık park olarak projelendirilmiş, inşaatı tamamlanarak Fidanlık Parkı olarak hizmete girmiştir. Afetevler Mahallesinde 1000 m²’lik alana park ve spor sahası (Lastik Park) yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

SİİRT BELEDİYESİ OTOBÜS FİLOSU GÜÇLENİYOR

 Kentteki toplu ulaşım kalitesini yükseltmek amacıyla 21 milyon 578 bin lira değerindeki 11 adet Otobüs daha Siirt belediyesi araç filosuna kazandırılmıştır.

METRUK BİNALARIN YIKIM İŞİ

 2020 - 2022 yıllarında toplam 282 adet metruk yapı tespit edilmiş bunlardan 185’i yıktırılmıştır. 44 adet metruk yapının girişleri duvarla ile kapatılmış, 21 adet yıkılması beklenen metruk yapının ihale kapsamında yıkımı gerçekleştirilecektir.

YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLAR

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Siirt Merkez Ulu Camii ve çevresi ile altı mahalleyi kapsayan toplam 85.505,00 m² alanda yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesine başlanacaktır.

 Siirt ilimizin gelişmesinde büyük katkı sağlayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili 1.etap kısmı için imzalar atılmaya başlanmıştır.

Ø 1. Etap için uzlaşma tebliği ve onaylı muvafakatname gelmiş olup uzlaşma sürecine geçilmiştir.

Ø Mevcutta 116 konut, 77 ticaret, 5 depo bulunmaktadır. Projede ise 56 konut, 102 ticaret, 5 depo üretilmiştir.

 Ø 1. Etapta toplam 149 hak sahibi bulunmaktadır. Güncel tapular alınıp intikaller ve değişiklikler işlendikten sonra hak sahiplerine tebligat çekilecektir.

300 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLECEĞİ TEKSTİL KENT ATÖLYESİ

İlimiz Doğan mahallesinde inşaatları tamamlanma aşamasında olan 3.500 m² alan üzerine kurulu 2 adet tekstil kent atölyesinin faaliyete geçmesiyle birlikte ilk etapta 300 vatandaşımız iş imkanına kavuşmuşmuş olacaktır. Ayrıca daha önce ilimiz Barış Mahallesi’nde kamuya ait kullanılmayan bir binanın tekstil atölyesine dönüştürülmesiyle 50 kişi için istihdam olanağı sağlanmıştır.

YOL AÇMA, ASFALT VE KİLİT TAŞI ÇALIŞMALARI

Vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli yollarda yolculuk yapabilmesi amacıyla Belediyemizce, 2020 - 2021 yılı içerisinde yol yapım çalışmaları kapsamında; Bakımsız ve kötü görünümde olan yollar ile yeni açılan yollara 114.000 ton asfalt çalışması ile yaklaşık 45 KM asfalt serimi gerçekleştirilmiştir. 255.000 bin m² kilit parke, yol ve kaldırım taşı döşenmiştir. 2022 yılı içerisinde planlaması yapılan; 30 bin ton sıcak asfalt serimi 40.000 m² (yaklaşık 8-10 km) sathi kaplama asfalt işi ve 150.000 m² kilit parke ve oluk taşı döşemesi işi ve 100 metre duvar yapımı tamamlanmıştır. 2023 yılı içerisinde 40.000 ton asfalt serimi ve 150.000 m² kilitli parke taşı döşemesi planlanmaktadır.

5 AYRI SPOR PROJESİ

PROJE TUTAR AÇIKLAMA Çok Amaçlı Spor Salonu 44.000.000 + KDV Yapımına başlandı. Fiziki Gerçekleşme %40 Stadyum Yenileme Projesi - Proje Aşamasında. Spor Parkı 23.000.195 + KDV İhalesi yapılmış olup yer teslimi gerçekleştirilmiştir. 2 Nolu Saha Soyunma Odaları 2.754.000 TL Tamamlandı. 100 Adet Pota Yapımı Çalışmalar devam etmektedir.

İlimizde kalıcı eserlere imza atarak, Siirt’imize değer katacak projeler inşa ediyoruz. İlimizde farklı noktalarda 5 ayrı spor projesini hayata geçiyoruz.

KÜLTÜR VE SOSYAL FAALİYETLER

 Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında 2021 – 2022 yılları arasında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimizce belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi 20.250 aileye gıda yardımı, 2.000 aileye sosyal market kartı yardımı, 3.000 aileye et, ve 1.684 aileye sebze yardımı yapılmıştır. Ayrıca belediyemizce Çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastası olan vatandaşlarımıza yönelikte gıda yardımlarımız devam etmektedir. Muhtar asker aile yardımı, engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler, çocukların trafik güvenliği konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla yaptırılan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere eğitim, Hoş Geldin Bebek Projesi, Eğitime Destek Projesi ve gençlerimiz ve kadınlar yönelik kültür, sanat etkinlikleri, el sanatları ve çeşitli kursların yanı sıra uzman psikologlarımız tarafından kadınlarımıza yönelik eğitici ve bilgilendirici destekler hız kesmeden devam etmektedir.

YAPILAN FAALİYETLER

Yüzme Kursu 204 Yabancı Dil Kursu 55 El Sanatları 250 Resim Kursu 63 Bilgisayar Kursu 31 Müzik Kursları 139 Kur’an -Kerim Okuma Kursu 129 Pilates, Zumba ve Fitness Kursu 142 4-6 Yaş Kreş 291 Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi 42 İşaret Dili Kursu 63 Tiyatro Kursu 16 Türkçe ve Matematik 104 Okuma Yazma 59 Halk Oyunları 14 Badminton 97 Robotik Kodlama 20 Bale 52 Toplam 1.771

KÜLTÜR VE SOSYAL FAALİYETLER

2022 yılı içerisinde Belediyemiz tarafından düzenlenen Konser ve Festivallere vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösterilmiştir.

PARKLARIN GÜNEŞ ENERJİSİ İLE AYDINLATILMASI PROJESİ

 Kent içindeki parklarımıza kurulumu devam eden 'Güneş Enerjisi ile Aydınlatma Sistemi' düşük bir maliyetle (3 parkta) vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Kurulumdan sonra herhangi bir ek masraf gerektirmeyen sistemin kurulmasıyla doğal enerji kaynaklarından faydalanarak tasarruf sağlanmıştır. 2023 yılı içerisinde de eksik kalan parklarda da Güneş Enerjisi ile Aydınlatma Projesi uygulanacaktır.

UZUN YILLARDIR YAŞANAN SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

 1- Siirt Belediyemizin talebi üzerine, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Siirt (Merkez) İçme Suyu Arıtma Tesisinin revizyonu ve 50.000 m³/gün olan kapasitesinin 100.000 m³/gün kapasitesine çıkarılması ile 3. alternatif kaynağın temini ve isale hattı yapımı işinin, DSİ tarafından proje tamamlandığında yapım ihalesi yapılacaktır. 2- Siirt İli Merkezinin içme suyunun teminini sağlayan HESKO kaynağımızda, Belediyemizin talebi üzerine DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğünce 3 adet sondaj kuyusu işlemi tamamlanmış olup, inşaat, mekanik ve elektrik imalatlarının da 2023 yılı Haziran ayında tamamlanması hedeflenmektedir. 3- Kezer Regülatöründen temin edilen Siirt içme suyu kış aylarında membadan gelen feyezanlar ile birlikte kirliliğe maruz kalmaktadır. Küresel ısınmaya bağlı muhtemel kuraklık durumuna karşı mevcutta depolama tesisi bulunmaması ve temin edilen içme suyunda meydana gelen kirlilik nedeniyle Siirt İçme Suyunun karşılanması için Kezer Regülatörü civarında, proje plan ve ihale hazırlıkları devam eden Siirt Gölet ve Sulamaları Planlama işinin ihalesi 2023 ocak ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

SİİRT’E İLK KAYKAY PARKI PROJESİ

Siirt Belediyemizce, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı eski İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu alana gençlerin kaykay yapacağı, içerisinde özel parkurların yer aldığı 1780 metrekare büyüklüğündeki Kaykay Parkı’nın yapımı ile ilgili ihale süreci tamamlanmış ve yapımına başlanacaktır. Gençlerin Spor ve eğlenceyi birlikte yaşayacağı Kaykay Parkı projesinde, 1 adet kaykay parkuru, 1 adet bisiklet parkuru ve yeşil alanlar mevcuttur.

ŞEYH HALEF PARKI

Belediyemize bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ilimiz Kooperatif mahallesinde yeni bir park yapım işi ile ilgili ihale süreci tamamlanmış, yapımına başlanacaktır. İnşa edilecek olan Şeyh Halef Parkı 1.426 m² alan üzerine yapılacaktır.

2023 YILINDA PLANLANAN PROJELER

1 İLAVE İÇME SUYU KAYNAK TEMİNİ VE SU ARITMA TESİSİNİN KAPASİTE ARTTIRIMI PROJESİ

2 ATIK SU ARITMA TESİSİ KAPASİTE ARTTIRMA VE YENİ ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPIMI

3 HAL BİNASI YAPIMI

4 GALERİCİLER VE KARGOCULAR ÇARŞISI

5 KATI ATIK YÖNETİMİNİ ETKİNLEŞTİRİLMESİ

6 200 ADET YER ALTI ÇÖP KONTEYNIR ALIMI

7 ARAÇ PARKININ GÜÇLENDİRİLMESİ (İŞ MAKİNASI, OTOBÜS VE İTFAİYE)

8 GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ

 9 ATIK SUDAN ENERJİ ÜRETİMİ

10 1 ADET SEMT PAZARI İŞİ

 11 EK HİZMET BİNASI

 12 MAKİNA BAKIM ATÖLYE BİNASI

13 TAKSİ DURAKLARI

YENİ İMAR YOLLARI AÇMA ÇALIŞMALARI

Siirt Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce, ilimiz vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. İlimizde yaşayan vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak amacıyla yeni imar yolları açma çalışmaları kapsamında Siirt İli Merkez Kurtalan Caddesi ile İl/İlçe Otogarını birbirine bağlayan yeni yol ile ilgili çalışma hazırlıkları devam etmektedir. Yeni açılacak imar yolu 1.330 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde olacaktır. Yol açma çalışmaları tamamlandıktan sonra 6.000 ton asfalt serimi gerçekleştirilecektir.

STADYUM PROJESİ

Siirt Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilecek yeni stadyum projesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

MAHALLE MUHTARLARI TALEPLERİ

2022 yılı içerisinde belediyemiz sınırları içerisinde bulunan 20 mahalle muhtarımızın tüm talepleri karşılanmış olup 2023 yılı içerisinde mahalle muhtarlarımızdan talepleri istenilmiş olup; bu taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli proje çalışmaları yapılarak yapım işlerine başlanacaktır.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu tarafından İlimiz Çalışan Gazeteciler Günü onuruna gerçekleştirilen etkinlik, Kızlar tepesinde verilen öğle yemeği ile noktalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.