Bu haber kez okundu.

Vali/ Belediye Başkanı Hacıbektaşoğlu’ndan "Koronavirüs Denetimleri"
banner229

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında Siirt genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapıldı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu ve diğer yetkililer ile Siirt Sabit Semt Pazarı ve Güres Caddesi'ndeki işletmelerde Kovid-19 tedbirlerine yönelik sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi.

Pazar esnafıyla sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, Sağlık Bakanlığının belirtiği kriterlere herkesin uymasını isteyerek, "Gerçekten çok büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Elimizde en önemli silahımız temizlik, maske ve mesafe. Bu üç kuralı her yerde uygulamalıyız." dedi.

Denetim sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, "Bugüne kadar hem tedbir aldık hem denetim yaptık, hem de uyguladık. Epey miktarda cezalar kestik ama bir bıkkınlık, bir rehavet oluşmasın bunun için birbirimizi denetlememiz lazım." dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, "Pandemi ile bütün dünya ve ülkemiz olduğu gibi bizlerde Siirt’te mücadele ediyoruz. Başından beri çok ciddi tedbirler alındı ama özellikle haziran ayında hayatın normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte bütün illerde olduğu gibi Siirt’te de vakaların arttığını görüyoruz.

Hep beraber çok büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Elimizdeki en büyük silahımız temizlik, maske, mesafe, bu üç kuralı biz her yerde önce birey olarak kendimizi, aile olarak çocuklarımızı, çalıştığımız yerlerde iş yerimizi korumak ve uygulamak zorundayız." ifadelerini kullandı.

 "Mevcut vaka sayılarımızı günden güne düşürmek zorundayız." diyen Hacıbekteşoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bundan sonra sağlık çalışanları, belediye, emniyet başta olmak üzere, jandarmamız sürekli denetim yapacaklar. Bundan sonra denetimleri arttıracağız.

Bundan sora hayatı normal yaşamak zorundayız, tedbir almak ve bunları denetlemek elimizde. Covid-19’u bu şekilde durduracağız. Alacağımız tedbirlerden o kadar emin olmalıyız ki çocuklarımızı okula gönderebilelim. Biz aynı zamanda bir acı yaşarken, aile bireylerimiz ve komşularımızın hayatını tehlikeye düşürmemeliyiz.

Ben özellikle Siirtlilerden istirham ediyorum, taziyeleri mümkün oldukça yapmayalım veya çok az sayıda aile bireyleri katılım sağlasın veya bunu görüntülü bir şekilde telefonla arayarak taziyelerini iletsinler. Bir başka sıkıntı ise düğünler. Çocukları evlendiriyoruz ve bunun sevincini yaşıyoruz.

Bütün aile, eşi dostu bir araya getiriyoruz ama burada virüsü yayma ihtimalini unutuyoruz. Mutlaka kurallara uyarak düğünümüzü yapalım. Bu günkü denetimlerde genel olarak maskesiz hiç kimse yok, sadece mesafe konusunda bazı yerlerde, pazar yerinde biraz sıkıntı var. Bazı noktalarda bir yoğunlaşma oluyor. Mesafeye dikkat etmeniz gerekiyor." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.