Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
banner229

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye İstatistik Kurumu ile beraber yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Türkiye'nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi. Siirt'in 2 ilçesi listede.
Söz konusu çalışmada ilçelerin ulaşım eğitim sağlık ve altyapı durumları incelenerek belirli bir puan üzerinden değerlendirmeleri yapıldı. 
Türkiye'deki bütün ilçeler söz konusu değerlendirmede incelendi. Puanlama Usulüne göre en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. Listede Siirt’ten iki ilçe bulunuyor.
Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olan ilçeler olduğu tespit edildi.
Söz konusu araştırmanın yapılmasının sebebi ulaşım altyapı Eğitim ve Sağlık imkanlarının Türkiye'nin tamamında belirli bir standarda ulaşmasını sağlayabilmektir. 
İşte Türkiye'nin en az gelişmiş olan ilçeleri:
Harran (Şanlıurfa)
Pervari (Siirt)
Gerger (Adıyaman)
Hazro (Diyarbakır)
Tekman (Erzurum)
Şirvan (Siirt)
Hamur (Ağrı)
Karayazı (Erzurum)
Hani (Diyarbakır)
Akçakale (Şanlıurfa)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.