Bu haber kez okundu.

Trafik Ekipleri, Yaya Önceliği Denetimi Yaptı
banner229

Siirt’te yayalara öncelik uygulaması kapsamında Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri,10 farklı nokta ve 20 personelle denetim yaptı.

Siirt’te Trafik ekipleri yaya geçitlerinde öncelik uygulaması yapılırken, yayalara yol vermeyen araç sürücülerine 74.b madde gereği 488 lira ceza kesti.

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacıyla "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" sloganıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda yaya geçitlerinde uygulama yapıldı. Trafik Ekipleri, "Trafik ışıklarının olmadığı yerlerde yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Normalde araçların durması yayaların geçişine izin vermesi lazım. Trafik ışıklarının bulunduğu yerlerde ışıklara uyacağız.

Ona göre hareket edeceğiz. Maalesef yaya geçitlerinde sürücüler yayalara yol vermiyor. Bu konuda çok dikkatli değiller. Maalesef ki yaya geçidindeki bu kurallara uymadığından dolayı bir çok vatandaşımız ya hayatını kaybediyor. Ya da yaralanıyor.

Bu seneki trafik haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığımız yaya öncelikli trafiğe vurgu yapılmasını öne alarak sürücülerimize ellerimizdeki broşürleri vererek yaya geçitlerinde daha duyarlı olmalarını yaya gördüklerinde yavaşlayıp yayaya yol vermeleri gerektiğini hatırlatacağız. Durmayan sürücülere 74.b madde gereği 488 lira ceza yazılıyor" ifadelerini kullandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.