Bu haber kez okundu.

TCDD'den Kimyasal Ot İlaçlamasına İlişkin Açıklama
banner229

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, demiryolu hatlarında kimyasal ilaçlama yapılacağını açıklayarak, ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında 10 gün boyunca  hayvan otlatılmaması ve ot hasadının yapılmaması uyarısında bulundu.

TCDD 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,Kuruluşumuz bölgesi olan; Narlı- Malatya, Malatya-Kurtalan, Yolçatı- Tatvan, Malatya-Çetinkaya ve Van-Kapıköy istasyonları arasında, demiryolu hattının, altyapı ve üstyapı bileşenlerinin (platform, balast, travers vb) kalitesini ve hizmet süresini korumak ve uzatmak, demiryolu trafiğini kontrol etmek için hatta kurulu bulunan elektrikli ve elektronik cihazların çalışmasında oluşabilecek aksaklıkları ve tren trafiğine bağlı yangın tehlikesini önlemek amacıyla 01.06.2023-16.06.2023 tarihleri arasında belirlenen programa göre otla mücadele kapsamında kimyasal ilaçlama yapılacaktır.
  Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önem arz etmektedir.
            Can ve mal emniyeti açısından ilaçlama yapılacak sahalara yaklaşılmaması gerekmektedir.

 İLAÇLAMA PROGRAMI
Sıra
No    Tarih    İlaçlama Yapılacak Hat Kesimi
1    01.06.2023    Malatya Gar ve Müselles yollarının ilaçlanması
2    02.06.2023    Malatya Gar dan Yolçatı Gar' boş gidiş.Yolçatı-Diyarbakır Gar arası yolların ilaçlanması
3    03.06.2023    Diyarbakır - Kurtalan Gar arası yolların ilaçlanması
4    04.06.2023    Kurtalan     Gar     dan     Bozdemir     istasyonuna     boş dönüş.Bozdemir-Mazıdağı arası yolların ilaçlanması ,Diyarbakır Gar'a boş dönüş.
5    05.06.2023    Su ikmali,dizinin bakımı ve ilaçlanmaya hazırlanması.
6    06.06.2023    Diyarbakır Gar dan Yolçatı Gar'a boş dönüş.Yolçatı-Elazığ Gar arası yolların ilaçlanması.
 
DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 
                                                  TCDD 5. Bölge Müdürlüğü (Malatya) 
                                                  Demiryolu Bakım Servis Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.