Bu haber kez okundu.

Suni Tohumlama Projesi ile Pervari ilçesinde Doğan Buzağı Sayısı 106'ya Ulaştı
banner229

Ulaşım koşullarından dolayı özel veterinerlik hizmetlerinin kısıtlı olduğu Pervari ilçesinde 2021 yılından beri uygulanan Suni Tohumlama Projesi ile doğan buzağıların sayısı 106’ya ulaştı. 

Devam eden gebeliklerle beraber Suni Tohumlama Projesi ile yıl sonuna kadar Pervari ilçesinde doğan buzağı sayısının 150’yi geçmesi bekleniyor.

Pervari ve Şirvan ilçelerimizde uygulanan projede tüm hizmetler tamamen ücretsiz olarak verildiği belirtildi.

Pervari ilçesi Ormandalı Köyünde Suni Tohumlama Projesi ile yapılan çalışmalar incelendi, proje ile buzağıları doğan  Halit Özkan ve Mehmet Şirin Tekdemirin ahırları ziyaret edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından yapılan Pervari ilçesi Ormandalı köyü ziyaretine şube müdürü Nezir Ekinci, ilçe müdürü Abdulvehap Yılmaz, köy muhtarı Hasan Saydan ve suni tohumlama çalışmalarını yapan Veteriner Hekimler katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.