Bu haber kez okundu.

Şirvan’da Atatürk ilkokulun  Temeli  Atıldı,  İlçe Kütüphanesinin Açılışı  Yapıldı
banner229

Ekonomik kullanım ömrünü tamamlayan  ve depreme dayanıklı olmayan Atatürk İlkokulunun yeni binasının  temeli  törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip il merkezi ve ilçelerde 200 milyonluk bir yatırımla 20 civarında okulun yapılacağını belirtti.

AK Parti Milletvekili Osman Ören’de yaptığı konuşmada temeli atılan okuldan yetişecek öğrencilerin memleket kalkınmasına önemli görevler üstleneceğine inandığını söyledi.

Daha önceki dönemde ilçede öğretmen sayısının çok düşük olduğunu  ve çoğununda vekil öğretmen olduğunu belirten Ören” Şimdi 550 den fazla öğretmen bu ilçede görev yapıyor ve bunların ancak 10 kadarı vekil öğretmendir.Yani bizler öğrencilerimizi çok iyi eğitimcilere  teslim ediyoruz.Buradan yetişecek öğrenciler avukat mühendis doktor ve her alanda memleketine yararlı insanlar olacaklardır.” Dedi.

Törende son konuşmayı yapan Vali Osman Hacıbektaşoğlu da Şirvanda hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu  “Bizim Siirt'te 90 bin öğrencimiz var.Yaklaşık 5966  öğretenimizle eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Öğrenci başında düşen derslik açısından Türkiye ortalamasına göre iyi durumdayız. Şirvan’da  okuyacak öğrenci Şirvan’ı kurtaracak ülkeyi kurtaracak, Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır.” Dedi.

Vali  Hacıbektaşoğlu bu imkanı kendilerine sağlayan ve destek veren Cumhurbaşkanı, Milli Eğittim Bakanı milletvekili ve AK Parti il başkanı ile kaymakam ve belediye başkanına teşekkür etti.

Törende daha sonra okulun temeli Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Osman Ören , AK Parti il başkanı Ekrem Olgaç. Kaymakam Recep Hasar ve belediye başkanı Necat Cellek tarafından atıldı. 

Buradaki törende minik öğrenciler Vali Hacıbektaşoğluna Bir Atatürk Portresi takdim ettiler.

Bu törenin ardından ilçe kütüphanesinin açılışı yapıldı. Şehit Uzm.JVC Çvş Hakan Aktürk adı  verilen kütüphane gezildi ve  çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler buruda çalışan öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Vali Hacıbektaşoğlu şehit Hakan Aktürk’ün eşi Meftune Aktürk’ü telefonla arayarak, her saman yanlarında olduklarını belirtti ve onu Siirt’te davet etti.

Milletvekili Osman Ören’de  öğretmenliğini yaptığını belirttiği şehit eşi ile görüşürken duygulu anlar yaşandı.

Vali Hacıbektaşoğlu  ve beraberindekiler daha sonra belediyeyi ziyaret ederek, başkan Necat Cellek’le bir süre sohbet etti.

Daha sonra Şirvan Belediyesine tahsis edilen 1 adet Çöp toplama aracı , 1 adet Kazıcı yükleyici Kepçe ve 1 adet Arazi araçlarının teslimatını gerçekleştirdiler.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Osman Ören , AK Parti il başkanı Ekrem Olgaç. Kaymakam Recep Hasar ve belediye başkanı Necat Cellek, Jandarma Alay Komutanı Uğur Ertekin ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundular.

Törenlere AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç, İl  Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin  ve ilçe protokolu katıldı.
















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.