Bu haber kez okundu.

Şirvan Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Arasında  Toplu İş Sözleşmesi Yenilendi
banner229

Siirt’in Şirvan Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Siirt Şubesi arasında süresi tamamlanan ‘toplu iş sözleşmesi’ yapılan müzakereler sonucu 3 yıllığına yeniden yenilendi.

Kadrolu işçilere 150 Tl ek zam yapılarak, kadrolu işçilere 2. Kez ek zam yapıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ve Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay katıldı.

Şirvan Belediye hizmet binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Necat Cellek göreve geldikleri günden bu yana  hep işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

Belediye-İş Sendikası  Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu sözleşmenin Şirvan Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını diliyerek, Akınay daha sonra Belediye Başkanı Necat Cellek ve yönetimine işçiler için yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.”.

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.

TUTANAKTIR

İşveren ŞİRVAN Belediyesi Personel LTD. ŞTİ. ile BELEDİYE İŞ SENDİKASI arasında işçiler adina yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesi taraflar 17.11.2023 tarihinde bir araya gelerek işçiler adina yapilmak istenen Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLASMA ŞEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMISTIR

1- Toplu İş Sözleşmenin tüm idari maddeler eski sözleşmedeki şekli ile kabul edilmiştir.

2-MADDE 40- TABAN ÜCRET VE ÜCRET ZAMMI:

A) TABAN ÜCRET

Toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihinden itibaren en düşük işçilerin taban yevmiyeleri 700,00 TL ye yükseltilmiştir.

B )ÜCRET ZAMMI:

1.YIL ÜCRET ZAMMI:

01.10.2023 tarihinden itibaren en düşük işçi yevmiyeleri 700,00 TL olmuştur. Sosyal haklara ve tüm parasal maddeler de % 45 oranında zam yapilmiştır.

2.YIL ÜCRET ZAMMI:

01.10.2024 tarihinden itibaren İşçilerin ikinci yıl ilk günündeki brüt çıplak ücretlerine, geçerli olmak üzere TUİK’in belirlediği o ay içerisinde açıkladığı yıllık enflasyon oranı tutarında işçi ücretlerine ve parasal maddelere zam yapilacaktir.

3.YIL ÜCRET ZAMMI:

01.10.2025 tarihinden itibaren İşçilerin ikinci yıl ilk günündeki brüt çıplak ücretlerine, geçerli olmak üzere TUİK'in belirlediği o ay içerisinde açıkladığı yıllık enflasyon oranı tutarında işçi ücretlerine ve parasal maddelere zam yapilacaktır.

3- Bu Toplu İş Sözleşmesi (3) yıllik bağıtlanmış olup 01.10.2023 - 30.09.2026 dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 17.11. 2023 tarihinde imzalanmıştır.

İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır

EKPROTOKOL

1 SİİRT/ ŞİRVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDA

2-Mevcut Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük süresi: 01.03.2023 -29.02.2025

3-ZAM NEDENİ:

Enflasyon hızı ve fiyatların, artışı nedeni ile aşındığından işçi ücretlerinde bir ayarlama Yukarıda a a adı geçen yürürlük süreli toplu iş sözleşmemizin 2 yıllik ücret zamminin yapılması gerekmektedir.

4-ZAM ŞEKLİ: Toplu is sözleşmenin 40. Maddesinin "B" fıkrasının “ÜCRET ZAMMI” ibaresine

dayanarak, Belediye de çalişan sendika üyesi işçilerin almakta oldukları mevcut

elere 15.11.2023 tarihinden geçerli olmak üzere; ek zam protokolü ile 150.00 TL ek zam yapılmıştır.

5-SONUÇ:

is bu protokol 5 maddeden ibaret olup 17.11.2023 Tarihinde yapılan oturumda kabul edilmis olup, taraflarca 4 nüsha olarak tanzim ve imza olunacaktır



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.