Bu haber kez okundu.

Şırnaklı Öğrencilerin YGS Heyecanı
banner229
terör olayları nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Siirt'te giren 3 bin Şırnaklı toplam 14 bin öğrencinin girdiği sınav sorunsuz geçti.
Cizre'den gelen bir öğrenci sınav çıkışı stresten baygınlık geçirdi. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, Şırnak'tan gelen 3 bini öğrencilerin bulunduğu ve toplam 14 bin öğrencinin girdiği sınavın sorunsuz tamamlandığını söyledi.
Rektör Erman şöyle konuştu: "Gençlerimizin hayatın da bir öndüm noktası olacak diyebileceğimiz sınav ülkemizin tüm illerinde olduğu gibi ilimizde de yapılmaktadır. Yaptığımız deneyimlerle sınavın gayet sağlıklı iyi koşullarda yapıldığını söylememiz mümkündür.
İlimizde toplam 56 binada 730 salonda 14 bin civarında öğrenci sınava girmiş bulunuyor. Şırnak ve diğer bölgelerden yaklaşık 3 bin öğrenciyi bu sınavda misafir etmiş oldu. Umarım öğrenciler bu sınavdan iyi sonuçlarla karşılaşırlar. Öğrencilerden ve ailelerine önemli sınavın sonuçları konusunda hayırlı sonuçlarla karşılaşmalarını diliyorum"
Şırnak'ın Cizre ilçesinden Siirt'te gelen bir öğrenci sınav çıkışında bayıldı
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda sınava giren Kumru Canduruk, sınav çıkışı baygınlık geçirdi. Okul görevlilerince çağırılan ambulansta müdahale edilen Canduruk, kendine geldikten sonra ailesiyle birlikte Siirt'ten ayrıldı.
Sağlık görevlilerin müdahalesi soncu aşırı stres sonucu bayıldığı öğrenilen kendine gelen Canduruk'un sağlık kontrolünden geçmesi önerildi. Canduruk'in arkadaşları Fatih Aslan, Kumru'nun sınavdan çıktıktan sonra heyecandan bayıldığını söylediler.
Cizre'den gelen Kumru'nun çok başarılı olduğunu ifade eden Aslan şöyle konuştu: "Çok başarılıydı yalnız son üç ay olaylardan dolayı çalışamadı o yüzden heyecanlandı.
Okul birinciliği de var. Heyecandan oldu işte sınavdan çıkınca hani 3 aydır çalışmamıştı bilgilerinden emin değildi herhalde. Herhangi bir hastalığı yoktu, Heyecandan oldu Cizre’den geldiği için arkadaş ona yardımcı olmaya çalışıyoruz."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.