Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Tarımda Uzman Eller’’ Projesi Hayata Geçti
banner229

Tarım ve gıda alanında eğitim görmüş gençlerin ilgili alanlarında üretim yapmalarını ve istihdama katkı sağlamaları amacı ile 2022 yılında Siirt’te ilk defa uygulamaya konulan “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” kapsamında projesi onaylanan üniversiteli genç çiftçilerin projeleri hayata geçiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile tarım ve gıda alanında proje hazırlayan gençlere 100 bin TL’ye kadar hibe desteği veriliyor.

Kırsalda üretim yapacak meslek yüksekokulları ve üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölüm mezunlarına 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayan “Uzman Eller Projesi” kapsamında ilimizde hibe almaya hak kazanan 11 projenin Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından proje tespitleri devam etmektedir.

Uzman Eller Projesi ile İlimizde 4 adet Süt Sığırcılığı, 3 adet Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Besiciliği, 4 adet Arı Yetiştiriciliği projeleri destekleniyor.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Desteklenmesi projesi kapsamında kontrolleri tamamlanan İlimiz Eruh ilçesi Bayramlı köyünde ikamet eden Mervan POLAT ve Gülperi POLAT isimli genç girişimcilerin her birine 100 bin TL Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe verildi.
Bu hibeler ile Mervan POLAT’a 64 adet koyun, Gülperi POLAT’a ise 65 adet koyun dağıtımı yapıldı. 

Programa görüntülü olarak katılan Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit KİRİŞÇİ genç girişimcilere hayırlı ve başaralı olması temennilerinde bulundu.

Uzman Eller Projesi küçükbaş hayvan dağıtım programına Eruh Kaymakamı Ömer Faruk ÖZDEMİR, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, İl Müdür Yardımcısı M.Sabri TAN,Eruh Tarım ve Orman İlçe Müdürü Cumali NAS, Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin SAYIN, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Deniz Tamer KÜÇÜKER, Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir EKİNCİ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet SEVEN, il/ilçe teknik elemanları ve muhtarlar katıldı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.