Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA İFTAR VERİLDİ
banner229

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü anma programı kapsamında, Valilik himayelerinde Şehit ve Gazi Aileleri onuruna iftar yemeği verildi.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle gazi ve şehit ailelerinin onuruna düzenlenen programda şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. 

Programda şehit ailelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Kızılkaya konuşmada, şunları kaydetti:

Sevgi, saygı ve dostluk duygularının hoşgörü ile yoğrulduğu,  barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir güzel iftar yemeğinde, Vatan için canını seve seve veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli eş ve yakınları ile Kahraman Köy Korucularımızla hep birlikte olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz.
Bugün Şanlı bayrağımızın altında Millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan gazilerimizin sayesindedir.
Dolayısıyla, Aziz şehitlerimiz, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleridir. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanetidir.

Bu anlamda, şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Gazilerimiz bizim göz bebeğimizdir. Devletimiz her zaman sizlerin maddi manevi yanındadır. Kapımız sizlere her daim açıktır. Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntülerinizde üzüntümüzdür.
Vali olarak daima, sizlerin yanında olmayı kendime görev addediyorum. Devletimiz ve milletimiz, bölücü teröre ve teröre taşeronluk yapan karanlık güçlere asla fırsat vermeyecektir.
Ülkemizin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz.
Siirt ilimiz güvenlik ve asayiş bakımından örnek bir ildir. Bu birliği, bu beraberliği bozmaya çalışan, aramıza nifak tohumları ekmeye gayret gösteren fitneciler asla kötü emellerine ulaşamayacaklardır. Huzur ve güven ortamında, ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmek, vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak, için, hep birlikte el ele ve gönül gönülle bu hedefe doğru yürümeliyiz.
Bu süreçte, Siirt Halkının katkı ve desteğini esirgemeyeceğine olan inancım da tamdır. Ülkemiz farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir.
Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma da, milli birlik ve beraberliğin vazgeçilmez unsurlarıdır.
Dolayısıyla Ülkemizin geleceği için, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimize bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.
Böyle güzel bir Ramazan akşamında bizlerle beraber olan, tüm şehit yakınlarımıza, kahraman gazilerimize, yakınlarına, Valiliğim adına, tüm mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” 

 İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından aziz şehitlerimiz için dua edildi.

Vali Kızılkaya, eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, şehit aileleri ile sohbet ederek, sorun, istek ve beklentilerini dinledi.

Pogram, şehit ve gazi ailelerinin uğurlanmaları ile sona erdi.

Programa, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, Garnizon Komutanı ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Vali Yardımcıları Abdulhamit Mutlu, Fatih Kurt, Şeyma Aktaş Semiz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ve gazi yakınları katıldı.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.