Bu haber kez okundu.

Siirt'te Öğrenciler 'Dünya Çocuk Günü' Nedeniyle Adliyeyi Ziyarette Bulundu
banner229

20 Kasım tarihi, dünya genelinde çocuk haklarının anildiğı özel bir gün olarak kabul edilmesi nedeniyle Siirt'te faaliyet gösteren Özel Başakşehir Koleji öğrencileri Siirt Adliyesine ziyarette bulundu.

Dünya çocuk günü' nedeniyle Siirt Adliyesine Özel Başakşehir Koleji Müdürü Erdal Batğı, Müdür Yardımcısı Erkan Akkoyun ve Sinifögretmeni Pinar Demirlioglu nezaretinde Siirt Adliyesine gelen çocuklar Siirt Cumhuriyete Başsavcisi Tuğan Sarıca, Yazıişleri müdürü Erol Söyler ve Nihat Ekinci tarafindan adliye bahçesinde karşilandi. Karşilamadan sonra Başsavcı Sarıca'nın makamına geçen çocuklar burada çeşitli ikramda bulunulduktan sonra, çocukların Dünya çocuk günleri kutlandı. 

Ziyaret sırasında hukuk konularında ve çocuk hakları konularında çocuklara çeşitli bilgiler veren Başsavcı Sarıca, çocuklarm sorduğu soruları da cevapladı. 

Başsavcı Sarıca ve ziyaretine gelen çocuklar arasında samimi ve eğlenceli bir havada geçen sohbetten sonra çocuklar adliyenin duruşma salonları ve çeşitli bölümleri gezdirildi. 

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Dünya çocuk gününü kutladığını belirterek, her yıl 20 Kasım tarihi, dünya genelinde çocuk haklarımın anıldığı özel bir gün olarak kabul edildiğini söyledi. Ziyaretine gelen çocuklara ve dünya çocuklarina 'Dünya çocuk günlerini' kutlayan Başsavcı Sarıca: bütün çocukların haklarını tanımlayarak yaşama hakkı başta olmak üzere: eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar korunma hakki; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarımın olduğu konusunda bilgilendirerek, "güçlendiği, umudu canli tutulan, güvenli ve geleceğin büyük Türkiye'nin mimarları çocuklarımiz olacaktır" dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.