Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE NEVRUZ COŞKUSU
banner229

Siirt Valiliği himayelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı ve Bahar Şenlikleri, ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda coşku içinde kutlandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Tekin ve protokol üyeleri Örs üzerinde demir dövdü. Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Nevruz bayramını kutlayan Kısacık yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı’nız kutlu olsun! Bilindiği gibi Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günüdür. Bugün, doğanın uyanıp canlandığı, baharın başladığı gündür. Bayram; birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme demektir.

Bayramlarımız da karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, milletçe bir arada kardeşçe barış içinde dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu, sevinç dolu günlerimizdir.

Nevruz, umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür. Bugünü daha coşkulu daha renkli ve çeşitli eğlencelerle kutlamak isterdik ancak malumunuz olduğu üzere geçen ay meydana gelen deprem felaketi nedeniyle bu yıl sade bir şekilde bahara, yeni bir yıla hoş geldin diyoruz. Rabbim bir daha böyle büyük bir acıyı milletimize göstermesin 11 ilimizde depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Sözlerime son verirken şanlı tarihimizden ve atalarımızdan gelen bu güzel, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinciyle Nevruzunuzu kutluyor ve hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” Nevruz programı, yumurta tokuşturma, halat çekme ve programa katılan katılımcılara ekmek arası yeşil soğan ve yumurta ikram edildi.

İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek, çocuklarla yakından ilgilendi. Program, il protokolü tarafından katılımcılara baharın müjdeleyicisi Nergiz çiçeklerinin dağıtılması ile sona erdi.

Nevruz Bayramı Kutlamalarına; İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Tekin, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler, gençlik liderleri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SİİRTTE NEVRUZ COŞKUSU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.