Bu haber kez okundu.

Siirt’te Jandarmadan Pat Pat Denetimi
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarım aracı olarak kullanılan patpat aracı için denetim yaptı. Denetimlerde sürücüler tek tek durdurularak uyarıldı.
Siirt İlinde bağ/bahçe tarımsal alanlarda çapa amaçlı kullanılan ve Patpat-Çapa Motoru veya El Traktörü denilen tarım aletlerinin hiçbir mühendislik projesi olmadan üzerinde değişiklik yapılarak amacı dışında kullanılması sonucunda son (5) yılda (142) kaza meydana gelmiş olup (300) vatandaşımız yaralanmış, (7) vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; tarım sezonunun açılması ile birlikte Patpat tarım aletlerinin karıştığı kazalarının önlenmesi ve amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi maksadıyla, icra edilen faaliyetler kapsamında vatandaşlarımıza umuma açık yerlerde ve köy odalarında patpat tarım aletleri  ile karayollarına çıkmanın, yolcu ve yük taşımanın tehlikeli ve yasak olduğu, meydana gelebilecek kazalarda can kaybı ve yaralanmaların kaçınılmaz olduğu konularında eğitim seminerleri verilmiş, yol kenarlarında yapılan bilgilendirmeler esnasında el broşürleri ile vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde terör ve asayiş suçları başta olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılmasının yanı sıra trafik kazalarının azaltılması, trafik denetimlerinin arttırılması ulaşımın kesintisiz ve güvenli bir şekilde yapılmasına yönelik faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.