Bu haber kez okundu.

Siirt’te Jandarma’dan Kaçak Avcılara Suçüstü
banner229

Siirt’te İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı balık avı yapan (2)  şahıs hakkında idari işlem uyguladı.
Siirt İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgemizde bulunan ilçe, köy ve mezralarda balık türlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın patlayıcı madde ile uygunsuz av yapmaları neticesinde oluşabilecek yaralanma uzuv kaybı gibi mağduriyetleri önlemek amacıyla devriye faaliyetlerine devam edilmektedir.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 15.09.2022 günü Merkez İlçesine bağlı Ilısu Baraj Gölünde kimliği belirsiz kişilerce yasa dışı balık avcılığı yapıldığı duyumu alınması üzerine yapılan planlı ve istihbari araştırmalar neticesinde yasa dışı balık avcılığı yaptıkları tespit edilen D.E. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanmıştır.
D.E ve A.K isimli şüpheli sahıslar haklarında gerekli yasal işlem yapılmak üzere Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilmiş, “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında idari para cezası uygulanmıştır.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde terör ve asayiş suçları başta olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılmasının yanısıra yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanılması çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.