Bu haber kez okundu.

Siirt’te Jandarmadan Boğulmalara Karşı Uyarı
banner229

Boğulma vakalarına karşı devriyelerini sıklaştıran jandarma ekipleri, baraj göletleri ve nehir kenarlarını tercih eden vatandaşları, bilmedikleri göletlere girmemeleri konusunda uyardı.

Ülkemizde her yıl yüzlerce kişi serinlemek ve yüzmek maksadıyla girdikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarında boğularak hayatını kaybetmektedir.
 Boğulma olaylarında en fazla genç nüfusumuz etkilenmektedir. 

Siirt İlinde son (5) yılda toplam (29) vatandaşımız  serinlemek, balık tutmak ve piknik yapmak amacıyla gittikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanalı gibi yerlerde kontrolsüz olarak suya girilmesi nedeniyle malesef suda boğularak hayatını kaybetmişlerdir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca baraj, gölet, akarsu ve sulama kanalı alanlarında toplamda (212) adet “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” uyarı levhası takılması sağlanmış, Önleyici Kolluk Devriyeleri sırasında yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi ve bu tür üzücü olayları asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla  “Yaşamak Elinizde Baraj, Gölet, Akarsu ve Sulama Kanallarına Girme Hayatta Kal!” anonsları ve el broşürleriyle vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.