Bu haber kez okundu.

Siirt’te İlim Yayma Cemiyetinden Yılsonu Etkinliği
banner229

Siirt'in en aktif sivil toplum kuruluşlarından birisi olan İlim Yayma Cemiyetinin, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, yılsonu gecesi muhteşem geçti.
Etkinlik Taha Uluçun  Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Şube Başkanı Ercan Aslan ise açılış konuşmasında İlim Yayma Cemiyeti hakkında bilgi verdi. Cemiyetin 1950 yılında kurulduğunu ve 2002 yılında İbrahim Hakkı Kız Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 
2002 Yılından beri Siirt’te faaliyet yaptığını söyleyen Aslan  eğitim hayatına katkı yapmak amacıyla yurtlar ve kurslar açtıklarını anlattı.
Cemiyetin çalışmalarını yansıtan slayt gösterisinin ardından Cemiyetin düzenlediği Marifet Okulunun yöneticisi  Dr. Yusuf Yıldız bu okulların çalışmalarını anlattı. Yıldız, ülke genelinde 50'ye yakın marifet okulunun faaliyet gösterdiğini belirtti ve bu okullarda dini bilgilerin yanı sıra matematik, fen bilimleri gibi alanlarda da eğitim verildiğini ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini söyledi.
Tören Arapça İslami ilimler programının tanıtımı ve mezun olan 8 bayana belge ve ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Bu programda ders veren Prof. Dr Adnan Memduhoğlu ve diğer hocalara belgeleri takdim edildi.
  Programda daha sonra şiir ve müzik dinletisi ve öğrencilerin tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.
  Program ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerle Marifet Okuluna devam eden öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
   Programa Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Müftü Şakir Pinal, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Av. Diyattin Temiz ile diğer davetliler katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.