Bu haber kez okundu.

Siirt’te Gece Yarısı Atılan Havai Fişeklere Vatandaşlar Tepki Gösterdi
banner229

Siirt'te son zamanlarda gece geç saatlerde düğün konvoyları ve havai fişekler nedeniyle vatandaşlar rahatsızlık yaşıyor.

Siirt’te valilik kararı ile yasaklanmasına rağmen, vatandaşlar tepki çektiği halde, halen özel günlerinde havai fişek gösterisi yapmaya devam ediyor.
Siirt’te gece geç saatlerde yüzlerce havai fişeğin gösterisini gerçekleştiren vatandaşlar Siirt halkından tepki topluyor.
Kilometrelerce uzaktan duyulan havai fişek gösterisinin sesi, gösterinin yapıldığı yer yakınındaki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalar başta olmak üzere, küçük çocukların korkmasına, balkon ve damlarda yatan vatandaşları rahatsız etti.

Vatandaşlar, gece saatlerinde yaşanan bu olayların sıklığının arttığını ve artık dayanılmaz bir hal aldığını belirtiyor. Havai fişeklerin patlatılmasıyla birlikte çocuklar korkuyor, yaşlılar ve hastalar ise uyku düzenlerinin bozulmasıyla sağlık sorunları yaşıyor. Ayrıca çalışan insanlar da uykularının bölünmesiyle iş performansında düşüşler yaşıyor.

Siirtli vatandaşlar, yetkililerden bu durumun son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. İlgili birimlerin düğün konvoylarına ve havai fişek kullanımına ilişkin denetimleri artırması ve gürültü kirliliğini önlemek için daha etkili önlemler alması bekleniyor.

Vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde düğün konvoylarının daha düzenli ve sessiz bir şekilde ilerlemesini, havai fişeklerin ise belirli bir saat sınırlamasıyla kullanılmasını istiyor. Ayrıca, hasta, yaşlı ve çocukların mağduriyetlerinin önlenmesi için hassasiyet gösterilmesini bekliyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.