Bu haber kez okundu.

Siirt’te Depremzede Aileler Eş Zamanlı Olarak Ziyaret Edildi
banner229

Siirt’te depremzede aileler için el ele veren İl Millî Eğitim Müdürlüğü, sıcacık bir projeye daha imza attı.

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Siirt Valiliği koordinasyonunda başlattığı “Ailemize Hoş Geldiniz” projesi kapsamında afet bölgelerinden Siirt’e gelen depremzede aileler eş zamanlı olarak ziyaret edildi.
Vali Eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, Vali Yardımcısı Muhammed Sait Baytok, İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler eş zamanlı olarak depremzede aileleri kaldıkları evde ziyaret ederek “Ailemize Hoş Geldiniz” dediler. 

Eş Zamanlı Olarak 975 Aile Ziyaret Edildi

Dayanışma ve kardeşlik bilinciyle deprem sonrası çalışmaların aralıksız devam ettiği Siirt’te bu sefer de depremzede aileler yalnız bırakılmadı. 1 Mart Çarşamba günü saat 18.00 da Siirt genelinde bulunan 1171 depremzede aileden 975 aileye eş zamanlı olarak ziyaret gerçekleştirildi. 

Her Okul Bir Aile ile Eşleştirildi

Öğrencilerin misafir edildiği, yerleştirildiği evin mahallesinde bulunan her okul o aileye kardeş aile oldu. Öğrencisi bulunmayan ailelere de okulların büyüklüğüne göre bir okul ataması gerçekleştirildi. Maddi ve manevi her alana hizmet eden proje kapsamında ziyaret edilen ailelere “Ailemize Hoş Geldiniz” denilirken aynı zamanda istek ve ihtiyaçları da not alındı. 

Proje kapsamında Vali Yardımcısı Muhammed Sait Baytok ve İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip Barış Mahallesinde Said Nursi Ortaokulunun eşleştirildiği bir depremzede aileyi ziyaret etti. Okula kayıtlı öğrencilerinde de barındığı evi ziyaret eden Baytok ve  Edip “Ailemize Hoş Geldiniz” diyerek ailenin istek ve ihtiyaçlarını not aldılar. 

Millî Eğitim Ailesi Deprem Yaralarını Sarmak İçin Tüm Birimleriyle Seferberlik Halinde

Bir projeden öte aile olmayı hissettirmeyi amaçladığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip şu ifadelere yer verdi: “ Millî Eğitim Bakanlığımız, depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber oldu. 
Dayanışma ve kardeşlik bilinciyle deprem sonrası çalışmaların aralıksız devam ettiği Siirt’te de depremin ilk gününde Müdürlüğümüze bağlı olan arama kurtarma birimimiz (MEB AKUB) afet bölgelerine gönderilerek arama-kurtarma çalışmalarına destek oldular.

Afet bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi için ilimizden yardım tırları gönderildi. Meslek Liselerimiz tam kapasite çalışarak ekmek ve kumanya üretimini gerçekleştirdi. 
Aşçılarımız afet bölgesine görevlendirilerek bölgede mobil mutfak kurulumu yapıldı. Mobil mutfaklarımızdan 18 gün boyunca günlük 5 bin sıcak yemek üretimi gerçekleştirildi.

Gönüllü olarak 120 öğretmenimiz arama kurtarma faaliyetleri, çadır kurulumu koordinasyon ve yemek dağıtımı gibi görevlerde bulundu.

Şuan da Hatay ilimizde bulunan öğretmenlerimiz çeşitli faaliyetlerde etkin rol alıyorlar. Afet bölgesinde bulunan öğrencilerimiz için Ölçme Değerlendirme Merkezimiz hazırlıklarını tamamladı. İnşallah Pazar günü 16 gönüllü öğretmenimizi Malatya iline göndereceğiz. Öğretmenlerimiz, Malatya’da bulunan öğrencilerimize Destekleme ve Yetiştirme Kursları verecekler.
Yani asrın felaketinin ilk anından itibaren “yaraları sarmak için elimizden ne gelebilir? Nasıl kardeşlerimizin yanında olabiliriz?” sorusuna cevap ararken şimdi de “Ailemize Hoş Geldiniz” projesini başlattık

. Proje kapsamında ilimizde misafir edilen afetzede ailelerimizden barınma ihtiyacı olanlar için 56 daire gönüllü öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından döşenip hazırlandı. Okullarımız 6 ay boyunca ailelerimizin yanında olmaya devam edecekler. Ben şevkatle hazırlayıp yerleştirdikleri daireleri birer yuva haline getiren öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ediyorum.

Bugün de tüm kurum müdürlerimiz ve okul müdürlerimiz ile ailelerimizi ziyaret ederek “Ailemize Hoş Geldiniz” dedik. Bu güzel gönül projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Başta Siirt Valiliğine, Kurum Müdürlerimize ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.










 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.