Bu haber kez okundu.

Siirt’te Büryan İftar Sofralarını Süslüyor
banner229

Kuzu etinden hazırlanan ve özel kuyularda sabaha karşı pişirilerek servis edilmesinden dolayı "uykudan feragat ettiren lezzet" olarak bilinen Büryan kebabı Ramazanda iftar sofralarında da tercih ediliyor.

Bahattin BÜRYAN Ramazan ayında büryan sever hemşerilerimize hizmet vermeye devam ediyorlar.

Ramazan ayında Yalova, İstanbul, Ankara, Mersin, Bursa ve çeşitli illerde ikamet eden hemşerilerimizin vermiş oldukları büryan siparişlerini yetiştirmek üzere sabahın erken saatlerinde çalışmalarına start veren Bahattin Büryan Salonu, aynı şekilde Siirt’te ikamet eden hemşerilerimize de iftar hizmeti vermeye devam ediyor.

Bahattin Büryan işletmecisi hemşerimiz Murat Kayaalp, mübarek Ramazan ayı içerisinde de çalışmalarına devam ettiklerini ve ilimiz dışında ikamet eden hemşerilerimizin vermiş oldukları büryan siparişlerini hazırlayarak il dışına gönderdiklerini söyledi.
Kayaalp, aynı zamanda Siirt’te ikamet eden hemşerilerimizi de bu eşsiz lezzetten mahrum etmemek adına iftar saatlerinde Siirtli hemşerilerimize hizmet verdiklerini ifade etti.

Kayaalp, büryanın hazırlanışı ile ilgilide şunları söyledi: "Ramazan'da saat 10'da kuyunun dibine bıraktığımız odunları tutuşturuyoruz. Alevin geçmesinin ardından içine bir miktar su konulmuş dev bakır kazanları kuyudaki ateşin üzerine bırakıp, kemiklerinden sıyrılmış kuzu etini çengellere asarak havada kalacak şekilde kuyuya doğru sarkıtıyoruz.
Kuyunun bakır kapağını kapatarak etrafını odun külünden bir çamurla sıvayarak hava almamasını sağlıyoruz. Et yaklaşık 2,5 saat piştikten sonra çengellerden çıkarak tezgâhlara asıyoruz."

Yaylada otlayan kuzu etinden pişirilen büryanın çok lezzetli olduğunu vurgulayan Kayaalp, Ramazan’da sadece iftara özel hazırlanan büryan kebabı için vatandaşların bir gün öncesinden sipariş verdiğini dile getirdi.

Kayaalp, iftar saatinde büryan almak için sipariş vermeden lokantaya gelenlerin eli boş döndüğünü ifade etti.

Yoğun talep nedeniyle büryanın paket halinde başka illere de gönderilmeye başlanıldığına işaret eden Kayaalp, "Hazırladığımız büryanı 2 saat soğuk bir ortamda şokladıktan sonra alüminyum folyo ve özel kaplarla havayolu veya otobüsle siparişte bulunulan ile gönderiyoruz. Büryan ambalajlandığında 36 saate kadar muhafaza ediliyor" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil demirci 2 ay önce

Çocukluğumuzda ramazan ayı boyunca büryanda yoktu lokantada çayhanede akşam iftar sonrası vardı