Bu haber kez okundu.

Siirt’te Berberler de Zam İstiyor!
banner229

Malzemelere gelen sürekli zamlar nedeniyle esnafın geçim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Siirt Berberler Derneği, “Genel giderlerdeki artış, enflasyon, asgari ücrete beklenen zam ve dükkan kiraları esnafı zam istemeye mecbur bırakmıştır” dedi.

Berberlerin 1 yıl evvel yenilenen fiyat tarifesinin hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını dile getiren Siirt Berberler Derneği, Berber esnafın zam istediğini açıkladı.

Siirt Berberler Derneği  Esnaf ve Sanatkarlar Odasının zam taleplerine olumsuz yaklaştığını belirterek, zam taleplerinin karşılanmaması durumunda grev yapıp işyerlerini kapatıp Valiliğe anahtar bırakacaklarını belirttiler.

“ZAM ARTIK ZORUNLU HALE GELDİ”

Esnafın zam istemeye mecbur kaldığını söyleyen Berberler Derneği, “Berberlerde şu anda saç kesim ücreti 40 lira, Sakal tıraşı ise 30TL saç- sakal ikisi 60 TL olarak vatandaşlardan aldıklarını belirttiler. 

Bu da 1 yıl evvel aldığımız tarifeydi. Genel giderlerdeki artış, enflasyon, asgari ücrete beklenen zam ve dükkan kiraları geçim sıkıntısına sebep oldu. Kiralar da gerçekten esnafımızın belini bükmüştür. Zam artık zorunlu hale geldi, açıkçası zam yapmak istemiyoruz ama şartlar mecbur bıraktı. 
Esnaf arkadaşlarımız bizden zam talep etti. Taslak çalışmamız sürüyor. Zam talebimiz için taslağımızı hazırlayıp, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Yönetim Kurulu’na bildireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.