Bu haber kez okundu.

Siirt’te Aşırı Yağışlardan Dolayı Alkumru Baraj Yolunda Heyelan Oluştu
banner229

21.10.2022 günü saat 18:00 civarında ilimizde başlayan kuvvetli sağanak yağış sebebi ile; Tillo ilçe sınırları içeresinde yer alan Alkumru Barajı yolunda heyelan meydana gelmiştir. AFAD ve İl Özel İdare ekipleri olay mahalline sevk edilerek, gerekli çalışmalara başlanmıştır.

İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezine yoğun ve etkili yağış sonrası Tiilo ilçemizde (1) heyelan ihbarı, Şirvan ilçemizde (1) su baskını ihbarı olmak üzere toplam 62 adet su baskını ihbarı alınmıştır. Ekipler olay yerlerine intikal ettirilerek, gerekli çalışmalara başlanmış ve ilk değerlendirmelere göre herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır.

‘İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde oluşturulan kriz masasında ilk dakikadan itibaren Valilik koordinasyonunda AFAD, Siirt Belediyesi, İl Özel İdaresi, UMKE ve diğer ilgili tüm birimler seferber edilmiştir.

Yapılacak hasar tespit çalışmalarında da zarar gören tüm vatandaşlarımızın zarar/ziyanları karşılanacaktır.

Vatandaşlarımızın kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su bakını, yıldırım kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında 112 Acil Afet durum Müdürlüğüne bildirmeleri önem arz etmektedir.

Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.