Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR
banner229

Ahilik Kültürü ve Felsefesinin temelleri arasında yer alan; toplumsal ve ticari ilişkilerdeki dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerinin Esnaf ve Sanatkârlar ile bunların örgütlerinde tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, 34. Ahilik Kültürü Haftası, İlimizde 13 -19 Eylül 2021 tarihleri arasında başlayacak etkinlikler, aşağıdaki programa göre gerçekleştirilecektir.

AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

13/09/2021 (Pazartesi)  

Saat 09:00: Açılış (Çelenk sunma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının Okunması (Yer: Anıt) Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri)

Saat 10:00: Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri ve Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisinin ilin Ahisi, Kalfası ve Çırağı ile birlikte Siirt Valisi ve Belediye Başkan V. Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyareti ve ödül takdimi.

Saat 14:00: Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri ile Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisinin ilin Ahisi ile birlikte Siirt Üniversitesi Rektörünü Sayın Nihat ŞINDAK’ı ziyaretleri.

14/09/2021 (Salı)

Saat 14.00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaretleri.

Saat 15:00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin Esnaf Ziyaretleri.

16/09/2021 (Perşembe)

Saat 11.00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin hasta esnafları ziyaretleri.       

Saat 14.00 Kan Bağışı (Kızılay Kan Merkezi)

17/09/2021 (Cuma)

Saat 12:00 İl Müftülüğü tarafından Ahilik konusunda camilerde vaaz verilmesi.

Saat 13:00 Küçük Sanayi Sitesinde bulunan Esnafların ziyaret edilmesi, Ahi Pilavı İkramı, dua merasimi, hediye dağıtımı (Küçük Sanayi Sitesi Camii Önü)

Saat 15:00 Kapanış

Siirt Ticaret İl Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.