Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR
banner229

Ahilik Kültürü ve Felsefesinin temelleri arasında yer alan; toplumsal ve ticari ilişkilerdeki dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerinin Esnaf ve Sanatkârlar ile bunların örgütlerinde tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, 35. Ahilik Kültürü Haftası, İlimizde 12 -18 Eylül 2022 tarihleri arasında başlayacak etkinlikler, aşağıdaki programa göre gerçekleştirilecektir.
35.AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
12/09/2022 (Pazartesi)    
Saat 09:00: Açılış (Çelenk sunma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının Okunması (Yer: Anıt) Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri)

Saat 10:00: Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri ve Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisinin ilin Ahisi ile birlikte Siirt Valisi ve Belediye Başkan V. Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaretleri.

Saat 14:00: Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri ile Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisinin ilin Ahisi ile birlikte Siirt Üniversitesi Rektörünü Sayın Nihat ŞINDAK’ı ziyaretleri.

13/09/2022 (Salı)
Saat 10.00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaretleri.

Saat 11:00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcilerinin Küçük Sanayi Sitesi Esnafı ile sanayi sitesinde bulunan Atlas Jet Mesleki Eğitim Merkezini ziyaretleri.

14/09/2022 (Çarşamba)
Saat 11.00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin esnaf ziyaretleri ve önceki dönemlerde İlin Ahileri olarak seçilen esnaf ve sanatkarların iş yerlerinde ziyaret edilmesi.

15/09/2022 (Perşembe)    
Saat 11.00 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcilerinin Yaşlı ve Hasta olan esnafı ziyaretleri.

16/09/2022 (Cuma)
Saat 12:00 İl Müftülüğü tarafından Ahilik konusunda camilerde vaaz verilmesi.
Saat 12:30 Vefat eden Esnaf ve Sanatkârlar için Mevlit okutulması (Sancaklar Çarşı Camii)
Saat 15:00 Kapanış

AHİLİK İL KUTLAMA KOMİTESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.