Bu haber kez okundu.

Siirt’te 9. Kitap Fuarı Açıldı
banner229

Siirt’te bu yıl ‘Çocuklar Okusun’ temasıyla 9’uncusu düzenlenen kitap fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.

İl Müftüsü Şakir Pinal’ın yapmış olduğu dua eşliğinde açılışı yapılan fuarda konuşan  Prof. Dr. Yasin Aktay, kitap okumak cesur insanların işi olduğunu belirterek, gençlere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
Yazarlar adına Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yaptığı konuşmada; gençlere telefonlardan uzak kalmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Daha sonra söz alan Vali Kemal Kızılkaya, “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valiliğimiz himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün koordinesinde bu yıl 9.’sunu düzenlediğimiz Siirt Kitap fuarı açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.

Bölgemizde istikrarlı bir şekilde sürdürülen, en prestijli kitap fuarı olarak da bilinen, “9’uncu Geleneksel Siirt Kitap Fuarı” bugün büyük bir coşku ve heyecan ile kapılarını kitapseverlere buluşturtuyoruz.

Binlerce yıllık tarihi mirasından aldığı ilhamla, Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları kapsamında “Yüzyıllar Boyu Oku” sloganıyla 11 Aralık 2023 tarihinde burada Siirt’te başlattığımız 8’inci kitap fuarımızın yeni bir sloganla yeni bir motosuyla devamını izliyoruz. Şimdi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “Çocuklar Okusun” diye sloganıyla 9’uncusunu her birlikte idrak edeceğiz.
 Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini artıran bu organizasyon,  ülkemizin yarınları adına hepimize umut vermektedir. Okuyan bir neslin aydınlık yarınları müjdelediği muhakkaktır. Dolayısıyla Siirt Kitap fuarı, şehrimizde yeni yazarların ve şairlerin ortaya çıkmasına da kapı aralayacak bir organizasyondur. Bu vesile ile tüm kitapseverleri 7 gün boyunca devam edecek bu kültür ve edebiyat şölenine davet ediyoruz.” dedi.

9. Kitap Fuar açılışına Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, il Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Vali Yardımcıları, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcıları, kurum müdürleri, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Velili Fuat Özgür Çalapkulu, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

​​​​​​​









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.