Bu haber kez okundu.

SİİRTLİ BAYANLARDAN OYUNCAK EĞİTİMİ
banner229

​​​​​Siirtli bayanlar Van ilinden gelen bayanlara pelüş oyuncak yapımı konusunda eğitim verdiler.
    Birkaç ay önce Ulus  Aile Destek Merkezi bünyesinde hizmete giren peluş oyuncak atölyesinde üretilen oyuncakların kalitesinin ünü bölge illerine yayıldı.
     Birçok ilde bu oyuncakların üretimi için girişimler başlatıldı. Bu kapsamda  Vanın Başkale ilçesi Aile Destek Merkezinden bir grup bayan Siirt’e gelerek oyuncak atölyesinde incelemeler yaptı ve oyuncak yapımı konusunda öğrenim gördü.
      ADEM Sorumlusu Nurten Temiz atölyede ürettikleri oyuncakların büyük bir beğeni toplayıp bölge illerindeki bayanlar tarafından örnek alınmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
    Atölyede üretilen oyuncakların çok kısa bir süre içerisinde çok iyi bir kaliteye ulaştığını söyleyen Temiz” Bayanlarımızın beceri ve özverili kısa bir süre içerisinde çok kaliteli oyuncaklar üretir hale geldik. Bu durumda diğer illere örnek oldu.
Bir çok il benzer üretime başlamak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Başkale’den gelen misafirlerimizi ağırladık ve onlara oyuncak yapımı konusunda uygulamalı bilgi verdik.” Dedi.
  Temiz atölyede ürettikleri binlerce oyuncağı deprem bölgesinde ki çocuklara gönderdiklerini sözlerine ekledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.