Bu haber kez okundu.

Siirt Yılın En Sıcak Günlerini Yaşıyor
banner229

Siirt'te de sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-10 derece üstüne çıkmasıyla esnaf çalışmaya devam ederken, vatandaşlar serinlemek için değişik yöntemler aradı.

Bazı sokak hayvanlarının sıcaklık dolayısıyla ağaçların altında ve park halindeki araçların altında serinlemeye çalıştı.

Siirt Meteoroloji İl Müdürü Onur Bal yaptığı açıklamada, yapılan son analiz ve tahminlere göre yurdun, mevcut sıcak havaya ek olarak Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Sıcaklıkların hissedilir derecede artacağını tahmin ettiklerini bildiren Bal, şöyle konuştu: "Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerde uzun yıllar en yüksek sıcaklıklara ulaşacağı beklenmektedir.

Vatandaşlar sıcak havalara karşı dikkatli olmalı. Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır. "

Bal, güneş ışınına maruz kalan yerlerde sıcaklık oranın daha yüksek olduğunu Siirt Havaalanı'nda pistte ölçülen sıcaklığın 62 derece olduğunu sözlerine ekledi.

Yaklaşık 80 derece sıcaklıkta demir dövüyorlar Sıcak havalara rağmen çalışan demir ustası Fırat Honaz ise yaklaşık 80 derece sıcaklığa rağmen çalışmak zorunda olduklarını belirtti Çocuklarına bakmak için çalışmaya mecbur olduğunu aktaran Honaz, "Çalıştığımız için klimadan bile daha serin hissediyoruz. Çalıştığımız zaman sıcaklığı fazla hissetmiyoruz. İşi bıraktığımız zaman sıcaklığı hissediyoruz. Ateşin önünde çalışmama rağmen sıcaklığı hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Köyde yaşayan ve demirciden orak almaya gelen Hayrettin Ayık da, güneşin altında tarlada çalışırken, her yarım saatte bir başlarına su dökmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Çay bahçesi işletmecisi Mehmet Benek de, serinlemek için gün içerisinde belirli aralıklarla süz havuzundaki su ile elini ve yüzünü yıkarak serinlediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtGÜNEŞSıcak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.