Bu haber kez okundu.

Siirt Yerli Sumak Projesi İle Sumak Fidanı Bahçeleri Oluşturulacaktır
banner229

Ekonomik ve aromatik değeri olan Siirt yerli sumağının ekim alanlarını arttırmak amacı ile Siirt Tarım ve Orman İl müdürlüğü tarafından sumak fidanı dağıtılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Siirt Valiliğince desteklenen ‘’Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)’’ Projesi kapsamında Siirt’te “Bahçende Sumak Olsun Kasan Altın Dolsun” adlı sumak yetiştiriciliği projesi uygulanacaktır. 

% 75 Hibe - %25 Çiftçi katkılı olacak sumak projesine başvurular Siirt İl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Sumak projesine başvurular 2 Ekimde başlayacak olup 20 Ekimde sona erecektir. Fidanlar çıplak köklü olup, köklü sürgünlerden elde edilmiştir. Sumak fidanları ilimizin Halenze Mahallesi ve Tillo İlçesinde yetişen sumaklardan üretilmiştir.

Sumak Fidanı Başvuru Şartları: 

1.​En az 1 dekar arazisi olan üreticiler,

2.​Başvuru dilekçesi ile birlikte kira sözleşmesi (En az 10 Yıllık), tapu belgesi veya 2024 ÇKS belgesinden birini sunan üreticiler,

3.​Son 5 yılda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe desteği kapsamında desteklerden men cezası almayanlar,

4.​Her çiftçiye maksimum 3 dekara tekabül eden alan için 240 adet fidan dağıtımı yapılacaktır. Bu şart başvuru sayısına göre değişiklik gösterebilir.

5.​Çiftçi katkı payı (%25) fidan başına 6 lira olacaktır.

6.​Sermayesi olmayan üretime devam etmekte zorluk çeken, üretimden çekildiği, muhtarlıklarca tespit edilen üreticiler,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.