Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDEN KAMUOYUNA
banner229

Siirt Üniversitesi Senatosu, Savaşın bitirilmesi ve yapılan insanlık dışı saldırıların sonlandırılması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya ülkelerini göreve çağırdı.
Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada,"Mescid-i Aksa'nında içinde bulunduğu Filistin toprakları kurulduğu günden beri sistematik bir şekilde zalim ve işgalci İsrail'in saldırılarına maruz kalmaktadır.
1948 yılından beri Filistin toprakları adım adım işgal edilmiş ve bu işgaller sırasında mazlum Filistin halkı her türlü baskı ve işkenceye maruz bırakılmıştır.

Yüzlerce pervasız hava saldırıları ile ibadethaneler, okullar, üniversiteler, hastaneler ve siviller hedef alınmıştır. Açıkça savaş suçu sayılan ve uluslararası hukuk bakımından suç sayılan bu cürümler ibret verici bir utanç vesikası olarak tarihteki yerini almıştır.

Son günlerde Birleşmiş Milletler görevlilerinin, gazetecilerin dahi katledildiği, enerji hatlarının kesildiği ve gıda tedarikinin engellendiği görülmektedir. Yaptığı saldırılar ve abluka ile Gazze'yi açık bir ceza evine çeviren İsrail'i ve İsrail'in yaptıklarına destek veren işbirlikçilerini telin ediyoruz.

7 Ekim 2023 tarihinde Filistin halkı zalim ve işgalci İsrail tarafından bir kez daha saldırıya uğramış ve çocuk, kadın, yaşlı demeden bir katliama maruz kalmıştır. Bu da insanlık onur ve vicdanını zedelemektedir. Bir an önce Ortadoğu'ya barış gelmeli, saldırılar son bulmalı ve barış inşa edilmelidir. Zalim ve işgalci İsrail derhal zulmünden vazgeçmeli, 1967 yılındaki sınırına geri çekilmeli ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti uluslararası hukuk tarafından kabul edilmelidir.

Siirt Üniversitesi Senatosu olarak uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin halkına karşı toplu bir katliama girişen İsrail ve işbirlikçilerini kınıyoruz. Ortadoğu'da kalıcı barış ve istikrarın bir an evvel sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Savaşın bitirilmesi ve yapılan insanlık dışı saldırıların sonlandırılması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya ülkelerini göreve çağırıyoruz."

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SENATOSU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.