Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Üretilen Temizlik Malzemelerinin Lansman Tanıtımı Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesi tarafından üretilen temizlik ürünlerinin lansman tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSİMER) tarafından fıstık kolonyası, bıttım sabunu ve temizlik ürünlerinin üretildiği ve ilk ihracatın Libya’ya yapıldığı ürünlerin satışı ve ihracatı devam ediyor.

Ürünlerin üretimin emeği geçenlere şükranlarını belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, hayatın içine kazınan temizlik malzemelerinin, üniversite bünyesinde ve yöresel özelliklerin de içine katılarak yeni ürünler ortaya konup hem hiç piyasaya hem de dış piyasaya çıkacak şekilde üniversitedeki kimya bölümündeki öğrenci, öğretmen ve birlikler tarafından uygulayıp aynı zamanda bir ürün olarak ortaya çıkarabilmeleri çok kıymetli olduğunu söyledi.

Vali Kızılkaya, bu vesileyle emeği geçen başta rektör olmak üzere bölüm öğretim görevlilerine, öğrencilerine ve emeği geçen bütün herkese şükranlarını ilettiğini kaydetti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak yaptığı konuşmada; Üniversitemizde üretilen Temizlik Ürünteri Lansman Toplantisina teşrifinizden dolayi teşekkürlerimi sunarim. Hepinizi saygiyla selamlıyorum.

Yerel ürünlerin sanayiye kazandırılmasi amacıyla Siirt Üniversitesi olarak yaptığimiz çalışmalar sonucunda iki farklı marka çikardık; Lalehan ve Hesta Simdi burada bunların tanıtımını yapıyor olmaktan dolayı gururlu ve heyecanlıyız.

Siirt'in verel marketlerinden biri olan Murat Market raflarinda satışına basladigimuz Hesta markamızın diger yerel ve zincir market raflarinda olması için calismalarımız devam edivor.

Bunun yanı sıra Siirt'te bazı esnaflarımız, devlet kurumlarından Sağlik İl Müdürlüğü ve Kurtalan Öğretmenevi gibi birçok kuruluşta, Hesta ürünlerimiz kullanılmaktadır.

İlk ihracatimizı Libya'ya Ağustos ayinda LALEHAN markamiz ile başlattık ve ürünlerimizin Almanya, Rusya, Irak, Sudan, Cezayir ve Lübnan'da satışı icin görüşmelerimiz devam ediyor. Lalehan ve Hesta satışlarımız yurtiçi ve yurtdışında devam etmektedir. S

iirt Üniversitesi "Kamu-Üniversite Sanavi iş Birliği Arastirma ve Uygulama Merkezi" (KÜSİMER) bünyesinde 2021 yılında dezenfektan üretimi ile calismalara başladık.

Daha sonra ürünlerinden olan fıstığı kolonya ile buluşturma fikrinden yola çikarak sonra Siirt'imizin yöresel KÜSİMER'in ortaya çıkardiğı "fıstık kolonyasının" üretimi ile çalişmalara devam ettik. Ardından üretimimiz "limon kolonyası" ile devam etti. Yine Siirt'in yöresel ürünlerinden olan "bıttım sabunu" üretimini yaptık.

Ürünlerimizi teknolojik ve yöresel yöntemler ile üretmekteyiz. Devamında ise şu an lansmanını yapıyor olduğumuz iki markamiz Lalehan ve Hesta için 13 ayrı kalemde ürünler ürettik.

Ürünlerimiz, Yoğun çamaşır suyu, Çamaşır suyu, Camsil, Bulaşık deterjanı ,Aspirin Pas ve Kireç çözücü, Yag çöz, Sıvı sabun, Yüzey Temizleyici, Bıttım Sabunu Şampuan, Bu sayıyı arttırarak yeni formülleri hayata geçirmek için AR-GE calismalarımız devam etmektedir.

AR-GE çalışmalarında ise ise anti-fungal ve doğal anti-bakteriyel temizlik üretim cahsmalari devam malzemelerinin etmektedir Bunlara ek olarak KÜSİMER ile hem üretiyor hem hem de öğrencilerimize üniversite bünyesinde pratik bilgileri teoride kullanabilecekleri bir alan yaratiyoruz.

İsrail menseili ürünlerin bovkot edildigi bu dönemde Siirt Üniversitesi olarak, İslam dünyasının içinde bulundugu şartları da dikkate alarak bilgili cesaretli ve samimi olmaya mecburuz. Küresel pandemi döneminde oldugu gibi vine bu dönemde de elimizi taşın altına koyarak uygulamaya geçen çözümler ürettik ve üretmeve de devam edeceğiz.

Bu anlamda İsrail ürünlerine alternatif bulamıyoruz diyen herkesi Siirt Üniversitesi tarafından üretilen yerli ve milli ürünlerimizi kullanmaya davet ediyorum. Kisaca "İsrail'e Karşi Boykota Yerli Çözüm SİÜ’den." diyorum.

Lansman tanıtım etkinliğine Va Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, AK Parti eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,Rektör yardımcıları, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan ve kurum müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
begonya 8 ay önce

daha çok bayanların kullanacağı ürünlerin tanıtımında bir tek bayan olmaması bu nasıl lansman