Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE 2. OLDU
banner229

Siirt Üniversitesi, Endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından her yıl Türkiye’deki 208 üniversite arasında “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) İzleme Kriteri Modülü üzerinden 74 farklı gösterge esas alınarak hazırlanan “2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” YÖK’ün internet sitesi üzerinden yayınlanmıştır.
Birçok özel ve devlet üniversitesinin değerlendirildiği raporda endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında Siirt Üniversitesi 2. sırada yer almış olup sıralama şu şekilde olmuştur;
1. Boğaziçi Üniversitesi
2. Siirt Üniversitesi
3. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
4. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi 5. Gebze Teknik Üniversitesi
6. İstanbul Teknik Üniversitesi
Siirt Üniversitesinin bu başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Üniversitemizin akademik kadrosu, alanlarındaki bilimsel çalışmaları ile ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermesi adına ulusal ve uluslararası iş birlikleri yapmaktadırlar.
Bu kapsamda YÖK tarafından hazırlanan 2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu verilerinde endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında 2’nci olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm akademik ve idari personelimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konevi 8 ay önce

MaşAllah. Tebrikler... Nice başarılara inşAllah.