Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Özbekistan’da Düzenlenen "2. Özbek-Türk Eğitim Forumu”nda 7 Üniversite İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ile Ege Üniversitesi ev sahipliğinde Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen "2. Özbek-Türk Eğitim Forumu”na katıldı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Türkiye ile Özbekistan’da yer alan üniversitelerin rektörlerinin yer aldığı forumda Teknolojik Sosyal Faydalar ve Bilimsel İş Birliğinin Sürdürülebilir Hedefleri ele alındı.

Açılış konuşmalarının ardından “Enerji, Ulaştırma, İnşaat, Makine Mühendisliği Alanlarında Mühendislik Eğitimi ve Teknolojik Gelişmeler: İş Birliği ve Hedefler”, “Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Biyoteknoloji Alanında Bilimsel ve Teknik İş Birliğinin Geliştirilmesi” ve “Bilimsel Yenilik Faaliyetinin Desteklenmesi ve İnsan Sermayesinin Geliştirilmesi” başlıklı alan sunumlarına geçildi.

Toplantının ardından rektörler arasında iş birliği protokolleri imzalandı. 

Bu kapsamda Siirt Üniversitesi;

1- NTM MAMUN ÜNİVERSİTESİ, 

2- SAMARKAND STATE MEDİCAL UNIVERSİTY, 

3- SAMARKAND STATE INSTITUTE OF FOREIGN LANGUAGES, 

4- SAMARKAND AGROINNOVATIONS AND RESEARCH UNIVERSITY,

5- NAMANGAN ENGINEERING-CONSTRUCTION INSTITUTE, 

6- TERMEZ INSTITUTE OF ENGINEERING AND TECHNOLOGY

7 - KARSHI INSTITUTE OF IRRIGATION AND AGROTECHNOLOGY UNDER THE TIIAME NRU üniversiteleri ile işbirliği protokolü imzaladı. 

Etkinlik kapsamında “Boqiy Shahar” kompleksi ve İpek Yolu Turizm Merkezinin gezilmesinin ardından Özbekistan ve Türkiye heyetleri için düzenlenen kapanış töreninin ardından Forum sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.