Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi “Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolü” İmzaladı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Merkezi Araştırma Laboratuarları İş Birliği Protokolü” imza törenine katıldı.

Siirt Üniversitesi pandemi sonrası yeni akademik yıla hazırlık kapsamında, yeni bölüm ve programlar açmak, eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek, teknik alt yapı ve laboratuar imkanlarını güçlendirmek, üretmiş olduğu bilimsel değerleri ulaşılabilir kılmak amacı ile bölgesindeki üniversitelerle iş birliği protokolü imzaladı.

İlgili protokol gereği akademisyenler;

Siirt Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi,

Şırnak Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarı Uygulama ve Araştırma Merkezi

Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi,

Bitlis Eren Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi,

Muş Alparslan Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi,

Yukarıda adı geçen araştırma merkezlerini bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanabilecek, analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı ve ortak girişimler;

Araştırma-Geliştirme(Ar-Ge),-

- Bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanılan analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı,

-Merkezi Araştırma Laboratuvarlardan talep edilen test ve analiz(ler)in gerçekleştirilmesi; talep eden Merkezin ilgili uzman personelinin görevlendirilmesi ve ilgili cihaz/analiz kullanımı/yapılmasına uzman gözetiminde izin verilmesi, talep eden kurumların personellerine ilgili cihazların eğitimi ve aplikasyonların ücretsiz olarak verilmesi

İle ilgili esas ve usullerden istifade edebileceklerdir.

törenine Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.